Claudia Schiffer: U djetinjstvu brutalno ismijavana zbog izgleda

Piše: Redakcija

Slavna Njemica otkrila je da je bila vrlo nezgrapna tinejdžerka koja se stalno crvenila, bila vrlo stidljiva i kojoj je nedostajalo samopouzdanje.

Claudia Schiffer nedavno je objavila knjigu sopstvenih fotografija kojim obilježava 30 godina rada u svijetu modelinga. Otkrila je da je nisu oduvijek smatrali atraktivnom, i da je, vjerovali ili ne, zbog izgleda često bila predmet ismijvanja!

“U školi sam uvijek sjedela u posljednjem redu. Druga djeca su me stalno zadirkivala jer je moja zadnjica štrčala više nego kod ostalih djevojčica. Uz to sam bila vrlo mršava i viša od ostalih. Mislila sam da je to loše. Onda sam upoznala skauta koji mi je rekao da bih mogla da budem model. Tada sam shvatila su moje “mane” zapravo prednost u svijetu modelinga”, otkrila intervjuu za InStyle magazin.

“Kad sam počela da se bavim modelingom, shvatila sam da neke stvari ne mogu da promijenim. I to mi je pomoglo da steknem samopouzdanje. Kad ste model i stojite pred fotografom, uvijek postoji jedna osoba koja iza leđa nabraja sve stvari koje nisu savršene na vama. Niko nije savršen. Ali, ja sam stekla to unutrašnje samopouzdanje koje mi je dalo snagu da izdržim sve izazove”, rekla je.

Otkrio ju je skaut u jednom noćnom klubu u Dizeldorfu kad je imala 17 godina, a planetarnu popularnost stekla je devedesetih godina prošlog vijeka zajedno sa Cindy Crawford, Naomi Campbell, Elle Macpherson, Christy Turlington ..

Bila je poznata kao muza Karla Lagerfelda, snimila je više od 500 naslovnica najprestižnijih modnih magazina, a radila je sa najpoznatijim fotografima u svijetu.

Sa 47 godina i dalje privlači pažnju, i povremeno se bavi manekenskim poslom. Najviše vremena, oduzima joj odgajanje 14-godišnjeg sina Caspara, 12-godišnje ćerke Clementine i sedmogodišnje Cosime Violet, kojima govori da je najvažnije da budu zadovoljni u svojoj koži.

“Danas je djeci i roditeljima lakše, jer cijeli svijet trenutno podržava poruku da možeš da budeš šta god želiš. Sve je moguće, a uzori su brojni. Nije važno koje si veličine ni da li imaš neke “mane”. U svakom trenutku možeš da uperiš prstom u osobu i kažeš – Pogledaj, ona je uspjela”, zaključuje Claudia Schiffer.

Izvor: zadovoljna.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti