Sva čarobna dejstva kafe: Maska i piling od kafe idealni su za vašu kožu

Piše: Redakcija

Kafa je bogata antioksidansima pa se zbog toga nalazi kao sastojak u brojnim proizvodima za ljepotu.

Stoga uopšte nije loša ideja da od kafe napravite piling i masku. Kao i sve maske iz kućne radinosti i ova se jednostavno priprema. Uzmite žlicu mljevene kafe i dodajte kašičicu meda, dobro promiješajte i rasporedite po licu. Nakon što ste masku na licu držali dvadesetak minuta isperite ju vodom.

Ova maska osim što će očistiti vaše lice, pružit će vam zaštitu i od raznih upalnih procesa.

Kafa i maslinovo ulje za suhu kožu

Ova maska je odlično rješenje ukoliko imate suhu kožu lica. Maslinovo ulje hrani i vlaži suhu kožu, a sadrži i vitamin E koji će umanjiti vidljive bore i obnoviti kožu isušenu sunčanjem. U posudu stavite jednu kašiku mljevene kave i isto toliko maslinova ulja te dobivenu pastu nanesite na lice i vrat. Nakon što se osuši, isperite je vodom.

Piling od kafe za tvrdokorni celulit

Kako je dokazano, kafa je odličan borac protiv celulita. Ako vas muči taj problem, jednostavno napravite pilin​g tako da pomiješate mljevenu kavu i maslinovo ulje i redovno njime masirate zahvaćena mjesta.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti