Jeste li čuli za ulje bergamota: Dobro je za kožu i pomaže u mršavljenju

Piše: Redakcija

Eterično ulje bergamota – agruma srodnog limunu i narandži, uklanja ožiljke i mrlje s kože i pomaže u mršavljenju, a u tradicionalnoj kineskoj medicini, koristi se za bolji protok životne energije.

Na primjer, dobro ga je pomirisati kada se osjećate tjeskobno jer popravlja raspoloženje (stavite nekoliko kapi na komad vate pa pod nos ili u mirisnu lampu da se miris rasprostre prostorijom) – povećava razine dopamina i serotonina, a smanjuje razinu kortizola – hormona stresa, piše 24sata.hr.

Ovo ulje odlična je kupka. Napunite kadu vodom, stavite deset kapi ulja bergamota i opustite se. Osim što će vam popraviti raspoloženje, ulje će blagotvorno djelovati i na vašu kožu.

Stručnjaci kažu kako ulje bergamota pomaže normalizirati potrebu za hranom pa je dobro da su njegovim mirisom okruženi ljudi koji pokušavaju izgubiti višak kilograma.

Kod problema s probavom dobro je umasirati nekoliko kapi ulja na stomak a osim što će ubrzati probavu, ova metoda također će reducirati i apetit.

Ovo ulje pomaže ukloniti ožiljke, mrlje i akne s kože, čisti pore i normalizira izlučivanje masnoće na licu.

Kod kuće možete lako napraviti tonik kojim ćete čistiti lice.

Za to će vam trebati:

  • 4 kapi ulja bergamota
  • 3 vrećice čaja od kamilice
  • 3 kašike čistog soka aloe vere
  • pola kašičice hamamelisa
  • 2 dl vode

Postupak:

Zagrijte vodu do ključanja pa u nju ubacite kamilicu. Nakon nekoliko minuta vrećice izvadite pa u ohlađeni čaj stavite smjesu aloa vere, hamamelisa i ulje bergamota. Dobro promiješajte i ostavite u hladnjaku dva tjedna. Koristite nakon toga.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti