Pet koraka do bezbolne depilacije intimnog područja

Piše: Redakcija

Depiliranje intimnog područja ženama zna biti prava noćna mora. Pa osim što je bolna depilacija može uzrokovati crvenilo, svrab i iritacije. Mi vam donosimo pet načina kako da u toplini svoga doma depilaciju uradite pravilno i bez boli.

Prvi korak

Najprije se istuširajte  mlakom vodom i nježnim sapunom. Potom sjednite na čisti peškir, zaštitite se od svih mogućih izvora nečistoće i koristite samo nova pomagala za depilaciju. Opremite se dovoljnom količinom voska, trakica i drvenih štapića za nanošenje.

Drugi korak

Čupanje dlaka može biti veoma bolan proces, stoga dlačice koje planirate ukloniti ne bi trebale biti duže od pola centimetra. Ako su kraće od toga, nećete ih uspješno iščupati, a čupanje dužih izazvat će jače bolove.

Treći korak 

Koristite samo vosak koji odgovara vašoj koži. Stručnjaci savjetuju da se vodite po onome što je dobro za vaše lice – na primjer, vosak koji koristite za čupanje dlačica na koži iznad gornje usnice, odgovarat će i na intimnom području.

Četvrti korak

Sa svježe izdepiliranom kožom nemojte ići na trčanje ili na neku drugu aktivnost jer ne podnosi vrućinu i znojenje. Također izbjegavajte vruć tuš i saunu. Umjesto toga, nadraženoj koži odgovarat će prirodno ulje za tijelo koje njeguje i hidratizira kožu.

Peti korak

Iritacija i lagano peckanje  intimnog područja normalne su posljedice brazilske depilacije. Ali ako ste ipak oštetile površinu epiderme, postoji opasnost od infekcije. Osjetite li ekstremnu bol, bolnu izraslinu na tom području, temperaturu ili neki drugi simptom infekcije – potražite pomoć doktora.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti