Dolazi nam zima: Zaštitite ruke

Piše: Redakcija

Nokti koji se lome, suha i osjetljiva koža, pokazatelj su da niste zaštitili ruke u zimskim mjesecima u kojima je neophodna dodatna dodatna pažnja.

Savjetujemo vam da krenete vani, obavezno nosite rukavice, a ruke redovno negujte hranljivom kremom koju uvijek treba da nosite sa sobom. Nanosite je nekoliko puta dnevno, i to u dva sloja.
Također suhoj koži pomoći će i glicerin , limunov sok i krema od nevena.

Nekoliko kapi glicerina i limunovog soka utrljajte, a potom nanesite hranljivu kremu sa nevenom.

Ruke perite glicerinskim sapunom, nikako vrućom vodom, jer uklanja prirodni masni sloj sa kože, a kada perete suđe obavezno ih perite uz pomoć rukavica.

Ako ste ljubitelj prirodnih maski za njegu ruku, napravite je od jojobinog, kokosovog ili bademovog ulja, limuna, mlijeka i meda, prirodnih sastojaka koji hrane i hidratiziraju kožu, čineći je nježnom i mekom, a ujedno jačaju i nokte.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti