Iznenađujuće: 5 proizvoda za ljepotu koje morate da čuvate u frižideru

Piše: Redakcija

Jeste li znali da neke od proizvoda za ljepotu koje svakodnevno koristimo bolje je držati u frižideru nego na sobnoj temperaturi.  Svjetlost i toplina utječu na promjene nivoa veoma osjetljivih sastojaka.

Donosimo vam listu tih proizvoda:

Maska za lice

Za ugodnije uživanje pod maskom za lice najbolje je čuvati je u frižideru. Što je temperatura maske niža, bolje će se nanijeti na vašu kožu, a i uklonit ćete je bez ikakvih iritacija.

Krema za područje oko očiju

Ovaj proizvod svakako vrši funkciju da vas održi mlađima što duže, ali jeste li znali da će biti mnogo efikasniji ako se nalazi na nižoj temperaturi. Hladnoća sužava kapilare na licu te se protok krvi smanjuje kroz mehka tkiva.

Lak za nokte

Čuvanje laka za nokte u frižideru zadržat će formulu u optimalnom stanju za primjenu te ćete spriječiti zgušnjavanje i stvaranje grudvica koje su učestala pojava jednom otvorenog laka za nokte.

Parfem

Svjetlost i toplina utječu na promjene nivoa veoma osjetljivih parfemskih sastojaka. Ako svoj najdraži parfem čuvate u frižideru, daleko od sunca i topline, formula će ostati netaknuta, a vaš miris identičan danu kada ste ga kupili.

Retinol i vitamin C

U trenutku kada se ovi aktivni sastojci izlože neprijateljskom okruženju u kome živimo (sunce i toplina), mijenjaju svoju hemijsku strukturu te im se ”čarobne moći” znatno smanjuju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti