Beauty proizvodi koje ne biste trebali koristiti svaki dan

Piše: Redakcija

I u svijetu kozmetike postoji granica zdravog i nezdravog, te u skladu s tim postoje preparati za koje nije preporučljivo da se koriste baš svaki dan. Pogledajte o kojim beauty proizvodima je riječ.

  1. Šampon za suho pranje kose

Sigurno je da je ovaj proizvod spas u zadnji čas, no, trebate imati na umu da ga trebate koristiti samo u slučaju nužde, te da on nikako ne može zamijeniti obični šampon. Često korištenje ovog šampona može izazvati da vaša kosa i tjeme postanu suvi, te da izgube sjaj i živost.

2.  Vodootporna maskara

Maskara je svakako dio kozmetike bez kojeg ne možemo zamisliti svoj dnevni make-up. Dame vodootporne maskare najčešće biraju zbog njihove postojanosti, no, treba imati na umu da dugoročno korištenje ove vrste maskare može prouzrokovati isušivanje trepavica.

3. Maska za kosu

Hranjive maske namijenjene su da vašoj kosi vrate sjaj i živost, no, s njima nikako ne treba pretjerivati. Naime, ukoliko je nanosite češće od dva puta sedmično, maska za kosu može prouzrokovati suprotan efekat.

4. Balzami za usne

Suve, ispucale i hrapave usne problem su koji se najčešće javlja tokom hladnih, zimskih dana. Upravo zbog toga svaka žena u svojoj torbi ima balzam za usne. No, pretjerano korištenje i nanošenje omiljenog balzama može imati kontraefekat u skladu s kojim naše usne postaju suve ukoliko balzam ne nanosimo redovno.

5. Primer

Primeri su fantastična podloga za besprijekoran make-up, ali njegova stalna upotreba može da dovede do zatvaranja pora, a samim tim do pojave prištića.

Pročitajte još