Pet parfema koji su “must have” ove zime

Piše: Redakcija

Zima je hladno godišnje doba stoga je toplina potrebna u svim segmentima života. Cimet, vanilija i drugi primamljivi začini sve češće se mogu pronaći u zimskim parfemima.

Zimske parfeme karakteriziraju aromatične i snažne note, a mi vam donosmo pet intenzivno aromatičnih i toplih parfema koji će vas grijati u ovim hladnim danima.

Between Two  Trees Floraiku

Ovaj parfem sadrži note grejpa, akord mate i vetiver. Kreirao ga je Alienor Massenet , a dostupan je kao  50 ml Eau de Parfum.

Goldea the Roman Night

Bvlgari je lansirao u septembru mjesecu Goldea The Roman Night. Novi Goldea The Roman Night, najavljen je kao mošusni cvjetno – voćni miris. Gornje su note: bergamot, crni biber, dud. Srce: crni božur, voćni jasmin, ruža, tuberoza. Baza: pačuli, crni mošus, vetiver, mahovina. Reklamna kampanja je snimljena u Rimu sa Bellom Hadid, mlađom sestrom Gigi Hadid. Parfem je dostupan  u okrugloj crnoj bočici kao 25, 50 i 90 ml Eau de Parfum. Parfem je kreirao Alberto Morillas.

Velvet Haze 

Inspiriran je stanjem izmaglice koji nas vodi do umjetnih rajeva; bogati miris nas upušta u psihodelični vrtlog i podsjeća na hipnotičku ljepotu logorske vatre. Gornje su note: hibiskus, kokos; Note: pačuli Baza: kakao, mošus, sjeme ambrette.  Dostupan je kao 50 i 100 ml Eau de Parfum. Parfem je kreirao Jerome Epinette.

Flowerbomb Viktor&Rolf

Kuća Viktor&Rolf lansirala je  Flowerbomb Bloom početkom 2017. godine. Svježe i sočne gornje note nara i mandarine su tu da pruže „energiju i optimističnost“ cijeloj kompoziciji. Srce parfema zadržava prvobitni buket cvijeća, sa frezijom, damask ružom i jasminom, a dodan mu je novi akord zvani „tečni zrak“, prvi put iskorišten u parfemima. Akord „tečni zrak“ imitira svježinu zraka sa vrha planine. Kompoziciju potpisuje Domitille Bertier. Dizajn bočice predstavlja izduženu verziju originala. Dostupan je kao 30, 50 i 100 ml Eau de Toilette.

Psychoanalysis

Ovaj parfem kreirala je Bella Freud i  kožni je miris za žene i muškarce. Također je predstavljen 2017. Gornje note su Neroli i Petit grain; srednje note su duhan i svijet duhana; bazna nota je Koža.

 

 

 

Pročitajte još