Make-up nam služi kako bi sakrili sve nepravilnosti na licu te istaknuli prirodnu ljepotu oblika lica i kože. Šminkanje je dio svakodnevice većine žena i gotovo da više ne znamo kako živjeti bez šminke.

Šminka začepljuje pore i pomaže pojavi bubuljica na vašem licu. Koža mora disati kako bi bila zdrava. Upotrebom prevelike količine šminke začepljuje pore te se ne trebate čuditi pojavi mitesera i bubuljica. O spavanju sa šminkom nećemo ni govoriti, jer svi znamo da je to smrt za kožu.

Šminka isušuje kožu i potiče pojavu bora. Ovo se posebno odnosi na područje oko očiju. Redovno nanošenje pudera i korektora na područje ispod očiju, osim što iritira nježnu kožu tog dijela lica, također je i isušuje.

No bez brige, ne trebate se zauvijek odreći šminkanja već dajte sebi malo više vremena i poštujte pravila, a vaše lice će vam na tome biti zahvalno:

1. Prije nanošenja šminke lice temeljito očistite te nanesite kremu koja odgovara vašem tipu kože. Izbjegavajte nanošenje pudera na nepripremljeno lice.

2. Pijte mnogo vode. 2 do 3 litre dnevno omogućit će vašem tijelu i koži dovoljnu dozu hidratacije, a vaše lice izgledat će svježije i odmornije.

3. Budite oprezni kod nanošenja pudera i korektora. Više ne znači i bolje. Osim što će puder biti vidljiviji na vašoj koži, također će začepiti vaše pore te će se masni sjaj pojaviti puno brže. Također pri nanošenju šminke postupajte nježno s kožom lica.

4. Redovno čistite spužvice i četkice koje koristite za nanošenje šminke.

5.Dajte koži tu i tamo koji dan da se odmori od šminke.