Ammara Mistrić: Vrijeme je za proljetne mat ruževe

Piše: Redakcija

Bh. pjevačica plijeni pažnju svojim raskošnim glasom, ali i dobrim izgledom. Mnogo vodi računa o njezi kože i make-upu koji koristi, pa se rado prepušta u ruke stručnjaka, jer priznaje, to i nije njen fah. Ammara nam otkriva svoje male beauty tajne i rituale kojima ne može odoljeti

„Kada nisam na snimanjima, volim imati samo kremu na licu bez trunke šminke“

Mirišem na…

Volim mijenjati parfeme. Trenutno koristim „Burberry the Beat“, koji daje lepršavu notu i dugotrajnost.

Neseser refresh

Preporučili su mi upravo njega, i već nekoliko godina ga koristim. Ima savršenu moć prekrivanja.

Otkriće godine

Ne razmazuju se, postojane su, blendaju se lako, meke su, svilene i fine, ne mrve se i sjajne čestice iz njih ne ispadaju. Mogu se nanositi četkama i aplikatorima. Bogate su teksture i boje i svaka nijansa je kompleksna, tako da svaka pojedinačno na kapku izgleda odlično.

Usne

Najčešće koristim mat ruževe. „Elizabeth Arden“ ruževi su mi sada, u ovom periodu odlični. Proljetni, a mat, a i za večernji make-up su fenomenalni.

Oči

Najviše koristim „Diorove“ sjene i „Max Factor 2000“ maskaru. Sjene su jednako divne kad se kombiniraju u nekoliko različitih varijanti, i kada se nose pojedinačno, dok „Max Factor 2000“ maskaru volim, jer je savršene gustoće, ne razmazuje se i traje na trepavicama sve dok je ne skinem.

Završni look

Godinama sam vjerna „Bourjois“ bronzeru i ne bih ga mijenjala. Blendanje ovog proizvoda je najjednostavniji posao na svijetu. Proizvod se fino raspoređuje, ne ostavljajući oštre linije ili neravnomjeran intenzitet boje.

Pročitajte još