Dalila Omerović: Parfem je odjeća za dušu

Piše: Redakcija

Karizmatičnu voditeljicu Dalilu Omerović na malim ekranima ćete uvijek vidjeti našminkanu i sređenu, no, privatno, priznaje nam, izbjegava šminku. Prvi put se našminkala za matursku večer u srednjoj školi. Kada bira make-up proizvode koje će kupiti, kvalitet joj je presudan

„Vodim računa o dovoljno sna i hidrataciji. Ako ste dehidrirani i umorni, izgledat ćete loše, bez obzira na dobru šminku. Čak i najbolji make-up proizvodi ne mogu popraviti taj nedostatak“

Ovisna sam o…

Burberry Weekend

Bvlgari Omnia

D&G Femme

Parfem je odjeća za dušu. Kroz njih se prisjetim nečega ili nekoga, vrate mi sjećanja na određene događaje i ljude. Imam svojih top pet najdražih parfema i nanosim ih ovisno od raspoloženja i godišnjeg doba.

Mirišem na…

The One D&G

To je definitivno miris sa „karakterom“. Poseban je i privlačan. Orijentalna cvjetno-voćna kompozicija, veoma topla, senzibilna s vanilnim puderastim tragom.

Sezonski neseser refresh

La Roche Posay termalna voda u spreju

Idealna za njegu kože lica, koristi se uz uobičajene dnevne i noćne kreme kao dodatna njega prije ili nakon nanošenja krema. Također se može koristiti i za čišćenje lica kao dodatni korak ili uklanjanje nečistoća s kože ujutro kada ne morate skidati šminku, već samo ukloniti višak masnoća i prljavštinu koja se nakupila tokom noći.

Otkriće godine

Avene Hydrance Optimale legere krema za hidrataciju

Avene krema za skidanje šminke

Moja koža nije problematična, ali s obzirom na to da poslovnu šminku mnogo koristim, hidratacija lica je neophodna. A ova dnevna krema mi daje dubinsku i dugotrajnu hidrataciju.

Usne

MAC mat ruž za usne

Volim „šarati“ s kozmetikom i ne mogu ostati vjerna niti jednom kozmetičkom brendu. No, kada kažem ruž, mislim na MAC i to mat. Zavisno od godišnjeg doba, koristim tamne ili nude/rose nijanse.

Puder

Vichy Teint Ideal

Chanel Healthy Glow

Puder privatno rijetko koristim. Dobila sam na poklon Vichy Teint Ideal i oduševljena sam, a obično Chanel Healthy Glow je moj izbor. S obzirom na to da ga rijetko koristim, može mi dosta dugo trajati.

Oči

L’Oreal 4x Volumissime

Maskara s veoma bogatom teksturom s kojom postižem mnogo volumena. Volim da su mi trepavice u prvom planu, jer sjene ne koristim.

Završni look

Bourjois čokoladice

Bronzing puder

S obzirom na to da ih koristim tokom cijele godine, prilagođavam ih trenutnim potrebama. Ljeti dolaze u obzir nijanse sa sitnim šajmerom, čak i narandžastim podtonom, ali i proizvodi malo jače pigmentacije.

Pročitajte još