Alma Musliović: Uvijek koristim dvije maskare

Piše: Redakcija

Vlasnica modne agencije „Nova maS“ Alma Musliović je kao i svaka tinejdžerka eksperimentirala sa make up-om. S obzirom na to da je njen tadašnji poziv bio frizer i kozmetičar, brzo je usavršila beauty korake

„Najvažnije je čišćenje i odstranjivanje šminke. Sve ove godine koristim samo vlažne baby maramice.“

 

Skupo vs. Jeftino

 

 

Sama sam svjedok tome da su skupi proizvodi uistinu najbolji kroz sve godine korištenja raznoraznih kozmetičkih preparata. Međutim ne kažem i da ih imam sve i u svakom obliku. Često pomiješam dvije nijanse tečnog pudera, naprimjer Chanel CC kremu i L’Oreal puder i dobijem i boju i prekrivenost nedostataka po želji.

 

Ovisna sam o…

Uvijač za trepavice

Ovisna sam o maskari i uvijaču za trepavice. Uvijek kombiniram dvije maskare, jednu na pola korištenu i jednu novu u više slojeva. Zasigurno mogu reći da dobijem efekat umjetnih trepavica.

 

Mirišem na…

Coco Mademoiselle

Chanel Note

Moj parfem broj jedan je Coco Mademoiselle, a broj dva samo Chanel Note. Mirisne note kod oba parfema su nešto što me je na prvu „kupilo“.

 

Sezonski neseser refresh

Chanel Blue Serum

Moja beauty torbica ove godine je bogatija za novi Chanel Blue Serum. Prozračan, mekan i hidratantan. Odgovara mom tipu kože.

 

Otkriće godine

Fitness centar

Moje otkriće ikada je Fitness centar. Rado preporučujem svim damama da redovno posjećuju neki Fitness centar i čuvaju svoju kralježnicu kao što čine i ostalo za sebe; odlazak kozmetičaru, frizeru ili stomatologu.

Usne

Chanel sjaj za usne

Pupa Milano sjaj za usne

Dior sjaj za usne

Max Factor sjaj za usne

Koristim samo sjajeve u rozoj i bež boji. Najčešće koristim brendove Chanel, Pupa Milano, Dior, Max Factor.

 

Puderi

Chanel puder

Inglot puder

Pupa Milano puder

Imam više nijansi i raznih tekstura pudera Chanel, L’Oreal, Inglot i Pupa Milano. Nakon nekoliko godina shvatila sam da, kada duži period koristim jedan puder, ne dobijem isti efekat kao prvi put kada ga nanesem. Vremenom se čini kao da ga nisam ni nanijela i zbog toga često mijenjam pudere.

 

Oči

Chanel sjenila za oči

Pupa Milano sjenila za oči

Pupa Milano maskara

Kiko maskara

Sjenila za oči koristim u boji kestena i ljubičastoj boji. One su mi uvijek „must have“. Koristim Chanel i Pupa Milano sjenila za oči. Maskaru koristim Pupa Milano ljubičastu i Kiko maskaru crnu.

 

Završni look

Pupa Milano bronzer

Shiseido iluminator

Chanel rumenilo

Rumenila, bronzeri i iluminatori su neizostavni proizvodi i nikad dosta boja i nijansi. Koristim Pupa Milano, Shiseido i Chanel.

Pročitajte još