Dejana Rosuljaš otkriva svoje beauty tajne: Koža mora biti čista i nahranjena

Piše: Redakcija

Poznato TV lice Dejana Rosuljaš plijeni pažnju svojim izgledom. S obzirom na to da njen posao zahtijeva agresivniju šminku, privatno, hidratantna krema je njen proizvod broj jedan, nakon koje nanosi make-up u manjim količinama. Veliku pažnju pridaje čišćenju i njezi kože

„Čista kosa, njegovana koža i uredna žena je uvijek i lijepa žena.“

Skupo vs. jeftino

Skupo ne znači uvijek i dobro. No, ipak, neke stvari u našem neseseru bi trebale biti kvalitetnije. Važno mi je da imam kvalitetnu hidratantnu kremu i dobar puder. Za te stvari mi nije žao izdvojiti i malo više novca ukoliko zaista nešto prija mojoj koži.

Standardna beauty rutina

Najvažnije je da je koža lica uvijek dobro očišćena i nahranjena. Čula sam nekoliko puta da neke djevojke imaju običaj zaspati sa šminkom na licu. Meni je to neshvatljivo, dakle, koliko god bile umorne, uvijek, ali baš uvijek skinite šminku sa lica, dobro ga očistite i nahranite kremom.

Ovisna sam o…

Ovisna sam o labelu za usne. To je nešto što, osim novčanika uvijek moram imati u svojoj torbici.

 

Mirišem na…

Chanel Chance

Carolina Herrera Good Girl

Chanel Chance je parfem kojem sam vjerna godinama i čiji miris idealno pristaje mojoj koži. Od ove zime dopada mi se i Carolina Herrera Good Girl.

 

Sezonski neseser refresh

Elizabeth Arden Eight Hour

Rijetko eksperimentiram s beauty proizvodima, pronađem onaj koji mi odgovara i ostajem mu vjerna. No, sjajan proizvod koji je odnedavno u mom neseseru je melem Elizabeth Arden Eight Hour koji koristim za ruke, usne i područje ispod očiju.

 

Otkriće godine

La Biosthetique preparati za kosu

Silky Spa Cheveux Longs

Kada govorimo o njezi, najvažnije mi je da je koža čista, nahranjena i zdrava. Ista stvar je s kosom. Upravo, ono što me je zadivilo su La Biosthetique preparati za kosu. Trenutno koristim njihov šampon Silky Spa Cheveux Longs i različite tretmane koje nudi En Studio i moram priznati da mi je kosa preporođena. Naravno, ne smijem umanjiti zasluge ni mog frizera Eldina Nuhića, koji uvijek stavlja akcenat upravo na njegu kose.

 

Usne

L’Oreal Paris ruž za usne

Više sam ljubitelj sjajeva za usne nego ruževa, ali nakon što sam probala liniju L’Oréal Paris ruževa, Pure Reds oduševili su me Julianne i Freida.

 

Puderi

Shiseido Advanced Hydro-Liquid Compact

Kryolan TV Paint Stick

Lagani puder Shiseido Advanced Hydro-Liquid Compact koristim privatno, dok za potrebe snimanja biram Kryolan TV Paint Stick.

 

Oči

Bourjois Volume Glamour Max

Shiseido Luminizing

Kryolan Eye Shadow Glitter

Guerlain Ecrin 4 Couleurs

Maskare često mijenjam, ali trenutno koristim Bourjois Volume glamour MAX. Od sjenila za oči volim Shiseido Luminizing, Kryolan Eye Shadow Glitter, Guerlain Ecrin 4 Couleurs.

 

Završni look

Bourjois Delice de Poudre Bronzing Powder

MAC Dainty Mineralize Blush rumenilo

Nekada biram bronzer (Bourjois Delice de Poudre Bronzing Powder), a nekad rumenilo MAC Dainty Mineralize Blush.

 

Prirodni recept

U kupku dodati nekoliko kapi maslinovog ulja, idealno je za nahraniti i omekšati kožu. Vrijedi pokloniti pažnju i rukama, a dobar piling koji će im vratiti mekoću dobit ćete ako pomiješate kašiku meda, kašiku šećera, dvije kašike maslinovog ulja, žumance i nekoliko kapi eteričnog ulja limuna. I jedan od najpopularnijih recepata za koji sam davno čula, a tiče se blistave kože lica je: pomiješati kašiku bademovog ulja i pola kašike meda, te nanijeti na lice i nakon dvadeset minuta isprati mlakom vodom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti