Na koje proizvode ne biste trebali trošiti mnogo novca

Piše: Redakcija

Iako mnoge djevojke se ne libe potrošiti mnogo novca na kozmetiku, na neke stvari to zaista nije potrebno. Za neku kozmetiku se jednostavno ne isplati trošiti puno. Na neke proizvode ne morate trošiti, čak iako znate da je proizvod odličan. Ponekad, jednako dobar proizvod možete pronaći i po mnogo nižoj cijeni.

1. Maskara

Dobra maskara ovisi o četkici, ovisno o tome kakve trepavice imate. Birajte četkice s veoma gustim dlačicama ili one gumene s jedva vidljivim naborima.

2. Korektor

Skuplji korektor će možda imati bolje sastojke, ali potrebe svakodnevne žene zadovoljit će i dobar drogerijski korektor.

3. Ruž za usne

On je najčešće trenutak na našem licu kojeg se ne sramimo popravljati više puta tokom dana. Istina je da će najčešće skuplji ruž biti dugotrajniji, ali bolje je birati nekoliko atraktivnih boja jeftinih ruževa za usne, pa ih mijenjati, nego se držati jednog skupog. Njegujete li usne balzamima i povremenim pilinzima, niti jedan ruž neće naškoditi.

4. Sredstva za skidanje šminke

Šteta bi bilo trošiti bogatstvo na proizvode koji će se na licu zadržati tako kratko. Posebno ako imate dobro osmišljenu njegu lica. Gel za čišćenje lica ili micelarna voda vrhunski će odraditi posao i ako ih ne platite mnogo.

5. Hidratantna krema za lice

Ako ste uložili u dobar serum, hidratantna krema može biti i jeftinija. Najobičnija hidratantna krema će pružiti vašoj koži potrebnu vlagu, a serum će obaviti teži dio posla. Sasvim kvalitetne hidratantne kremice na drogerijskim policama vas čekaju, piše miss7.24sata.hr.

Pročitajte još