Nikolina Kovač: Još sam vjerna proizvodima iz bakine kuhinje

Piše: Redakcija

Pjevačica Nikolina Kovač, osim što plijeni glasom, plijeni i nesvakidašnjom ljepotom. Vratili se u djetinstvo uvijek se kaže, rado sjeti trenutaka kada je uzimala mamin ruž i učila se šminkati. Danas se vrlo rado prepušta u ruke make up profesionalaca. Za „Azru“ plavokosa pjevačica otkriva svoje beauty tajne

 

„Umivam se hladnom vodom i to je savršen lifting za kožu, a nakon toga nanosim Afroda hidratantnu kremu s kamilicom“

Skupo vs. jeftino

Ne znači da je skupo i kvalitetno, sve je individualno. Čak neki proizvodi iz „bakine kuhinje“ su djelotvorniji, nego neke skupocijene kreme.

Standardna beauty rutina

Afrodita hidratantna krema s kamilicom

Piling s kafom i mlijekom je fenomenalan i koristim ga svakih deset dana. Kada je riječ o njezi, Afrodita hidratantna krema s kamilicom koju koristim nakon umivanja mi izuzetno prija.

 

Mirišem na…

Gucci Bloom

Chanel Mademoiselle

Jean Paul Gaultier Classique

Moji omiljeni parfemi su: Gucci Bloom, Chanel Mademoiselle, a onaj broj jedan je definitivno Jean Paul Gaultier Classique. To su tri parfema na koja volim mirisati.

Sezonski neseser refresh

Marti Derm Hidra Firming

48 Glicerinska krema za ruke

Trend It Up maskara

Hidra Firming iz Marti Derm kozmetike je fenomenalan za hidriranje kože u ovim hladnim danima. 48 Glicerinska krema za ruke je također osvježila moju torbicu i kada je riječ o kozmetici, jedna fenomenalna smeđa maskara njemačkog brenda Trend It Up, kojom sam oduševljena. Svijetle sam puti i dugo sam tražila smeđu maskaru koja će izgledati prirodno, posebno kada je riječ o dnevnom make up-u.

Usne

Flormar olovka za usne

L’Oreal Cream sjaj za usne

Na usne često stavim Flormar olovku, nijansu 226, a potom L’Oreal Cream sjaj u boji mesa koji je savršen. Daje mi svježinu bez obzira da li imam ten ili ne.

Puderi

L’Oreal Glam Nude BB Cream

Max Factor X Healthy Skin Harmon

Danju koristim L’Oreal Glam Nude BB Cream i zaista je odličan proizvod. Max Factor X Healthy Skin Harmony je također veoma dobar, za večernju varijantu, a scenska šminka je dosta kompaktnija.

Oči

NYX Matte Bronzer

Sjenila za oči privatno ne koristim, umjesto njih biram NYX Matte Bronzer koji koristim umjesto sjenila. Kad je o maskari riječ ostala sam vjerna Trend It Up brendu.

Završni look

NYX Baked Blush

Za dnevnu šminku koristim NYX Baked Blush plus illuminator plus bronzer, i to  osvježavajuću bebi rozu nijansa.

Beauty ikona

Moje beauty ikone su: Charlize Theron, Candice Svanepoel, Scarlet Johanson. Njih tri, djeluju neodoljivo njegovano, svedeno našminkano, jer su sve ti prirodne ljepotice.

Oči vs usne

Kada moram birati šta istaći; oči ili usne, biram usne, ali ne volim pretjerivati. Ako se odlučim istaći oči, onda je to nježnija varijanta ruža za usne.

Moje beauty nesavršenstvo

Beauty nesavršenstvo koje nikada ne bih mijenjala su moje mikronske tri pjegice na nosu koje se pojave od sunca i to na istom mjestu otkako znam za sebe.

Prirodni recept

Piling s kafom i mlijekom je fenomenalan piling. Talog kafe, odnosno toz stavite u mlijeko i kružnim pokretima nanesite na lice. Savršen prirodni piling. I ono što je važno nakon toga jeste da se umijemo ledenom vodom, to je idealan lifting za našu kožu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti