Najbolji trikovi za odabir idealnog rumenila

Piše: Redakcija

Rumenilo je jedan od onih proizvoda koji može savršeno upotpuniti make up look ili ga “savršeno” uništiti. Jedan od osnovnih trikova koji vam može pomoći u odabiru savršenog rumenila za vaš ton kože jest – trčanje. Da, dobro ste pročitali. Nekoliko minuta trčanja će na prirodan način zarumeniti vaše obraze i olakšati vam kupovinu šminke.

Što se nijansi tiče, one se prilagođavaju vašem tonu kože. Osobe sa svijetlim tonovima izgledaju izvrsno s ružičastim nijansama na obrazima, a ako imate sivkastu nijansu kože, za vas su boje breskve jer s njima koža izgleda svježe. Žene s maslinastim tonom kože neka biraju rumenila toplih tonova u bakrenim i zlatnim nijansama.

Kada su u pitanju teksture rumenila, postoje četiri vrste. Najpopularnije je zasigurno rumenilo u prahu koje se nanosi s posebnom četkicom i idealno je za svaki tip kože, ali najviše će odgovarati osobama s masnijom kožom.

Kremasto rumenilo se nanosi pomoću beauty spužvice ili prstiju, a daje prirodan finish. Idealan je za suhi tip kože jer ne isušuje, a trik kako da što bolje izgleda jest da ga nanesete prije nego stavite puder na lice. Osobe s masnijom kožom i proširenim porama neka izbjegavaju kremasta rumenila jer će ona dodatno naglasiti male nedostatke na koži.

Rumenilo u gelu posljednjih je sezona sve popularnije i također se nanosi beauty spužvicom ili prstima, a izvrsno funkcionira na svakom tipu kože te ga je najbolje nanijeti prije pudera kako bi se dobio onaj željeni wow efekt.

Tekuće rumenilo također odgovara svim tipovima kože, ali je malo zeznuto za nanijeti s obzirom na to da je u većini slučajeva vodootporno i iznimno se brzo suši nakon nanošenja pa ga je važno brzo nanijeti pomoću beauty spužvice ili prstima. Njegova prednost je što traje čitav dan bez potrebe za popravljanjem.

Kako bi vaš make up izgledao besprijekorno, uvijek kombinirajte intenzitet boja make upa na očima i usnama s rumenilom. Formula je vrlo jasna – minimalni make up na očima i nude ruž idu super s jačim rumenilom, dok naglašene usne i oči traže minimalnu količinu rumenila.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti