Ajla Arifović: Kosa voli Nashi argan

Piše: Redakcija

Novinarka i voditeljica Hayat televizije Ajla Arifović prve ozbiljne make-up korake napravila je nakon mature u srednjoj školi. Televizija traži tešku šminku, ali Ajla zna super proizvode i trikove kako da svoju kožu za tren regenerira i osvježi.

„Najvažnije je dobro očistiti lice. Miceralna voda je moj izbor za čišćenje, a za njegu kože u posljednje vrijeme koristim Labeffective proizvode“

Prvi make-up pokušaji

U srednjoj školi sam ponekad koristila maskaru i korektor, te toniranu kremu. Tek od maturske zabave mogu reći da sam se počela šminkati, ali ti prvi pokušaji bili su očajni. Sjećam se da sam tada smatrala da sjena treba biti iste boje kao i odjeća. Srećom, taj period nije predugo trajao.

Skupo vs. jeftino

Ne mislim da cijena određuje kvalitet, tako da kod mene možete pronaći veoma jeftine, ali i skuplje prozivode. Uvijek sam za opciju da je nešto pristupačno, a dobro.

Standardna beauty rutina

Micelarna voda

Labeffective intenzivna krema

Labeffective serum

 

Miceralna voda je moj izbor za čišćenje, a za njegu kože u posljednje vrijeme koristim  Labeffective proizvode s kojima sam veoma zadovoljna. Njihova intenzivna krema u potpunosti zadovoljava potrebe moje kože, hrani je i hidratizira. Zatim Labeffective serum koji kao infuzija za kožu popravlja nepravilnosti na licu, pa ga koristim kao podlogu prije kreme.

Mirišem na…

Chanel Chance

Već godinama koristim parfem Chanel Chance i sigurno sam po njemu prepoznatljiva. Dešava se da nekad napravim pauzu i kupim neki drugi, ali se brzo vratim svom Chanceu, jer sam to jednostavno ja. To je parfem koji ide uz moju ličnost.

Sezonski neseser refresh

Nashi argan Instant maska za kosu

U neseseru uvijek imam neki NYX ruž. S obzirom na to da mi je kosa mnogo tretirana, njega mi je veoma važna i u potrazi za najboljim proizvodima za kosu, otkrila sam Nashi argan. Njihov fantastični proizvod Instant maska je nešto što kosi trenutno osigurava svilenkast osjećaj, sjaj i neodoljiv miris. Maska se ne ispire.

Otkriće godine

Labeffective kreme, ali i kapsule za kosu, nokte i kožu, koje hrane kompletan organizam, te jačaju i imunološki sistem kože.

Usne

NYX ruž za usne

Najčešće koristim kremaste ruževe, volim se igrati tamnijim nijansama, ali u dnevnoj varijanti koristim nude nijanse. NYX kozmetika ima veoma široku paletu ruževa za usne, tako da uvijek nađem nešto za sebe. Favoriti su mi NYX matte ruževi u bordo i ljubičastim tonovima.

Puderi

NYX HD tečni puder

NYX Nofilter puder u kamenu

NYX tečni HD puder moj je favorit. Njegova lagana tekstura odlično odgovara mojoj koži. Odličnim se pokazao i kameni puder NYX Nofilter.

Oči

Ardell Demi Wispies

Sjenila za oči ne koristim često. Više volim naglasiti oči umjetnim trepavicama, a najdraže su mi Ardell Demi Wispies.

Finish look

NYX Highlight & Contour Pro paleta za konturiranje

NYX High Definition rumenilo

Makeup Revolution highlighter u prahu

Jedan od mojih favorita je NYX  Highlight & Contour Pro paleta za konturiranje i highlight. Omogućava mi jednostavno kreiranje i isticanje željenih crta lica. Kada želim dodati još malo svježine, koristim High Definition rumenilo. Mnogo mi se dopada i highlighter u prahu od Makeup Revolutiona, kojim postižem svjež izgled lica uz diskretan sjaj.

Beauty ikona

Nemam beauty ikonu, jer zaista nisam tip osobe koja je opterećena time, niti volim ikoga kopirati. Ne dopada mi se što se danas djevojke šminkaju na isti način, pa liče jedna na drugu. Mslim da je najljepše biti svoj.

Usne vs. oči

U zavisnosti od prilike i raspoloženja biram šta ću istaći, oči ili usne. Ukoliko istaknem usne, onda prakticiram samo trepavice na očima ili neke sjene bakarne boje. Ukoliko se odlučim za jaču šminku oko očiju, onda je ruž obavezno nude boje. Radije se prepuštam u ruke sjanih šminkerica Amre Kučinar i Amile Halilović, koje itekako znaju istaći i moje plave oči i sve ono najbolje kod mene.

Prirodni recept

Nažalost, zbog načina života i posla koji obavljam, ne stignem pripremiti neki prirodni recept, tako da sam se orijentirala na ove proizvode koje koristim i kojima sam za sada itekako zadovoljna, ali od prirodnih stvari volim koristiti kokosovo ulje.

Pročitajte još