Vrijeme je za detoksikaciju lica i tijela

Piše: Redakcija

S prvim zrakama sunca često se desi da naša koža nije zdrava i blistava. Ukoliko ste u posljednje vrijeme umorni, a koža vam je sklona upalama, aknama i jednostavno izgleda umorno i loše, potrebna vam je detoksikacija. Ona je prvi korak revitalizacije. Potrebno je vratiti protok limfe, odnosno pomoći tkivu kože da izbaci štetne i suvišne tvari, da se pročisti, a istovremeno sačuva svoju strukturu. Osim što neutralizira vidljive znakove umora i starenja, detoksikacija usporava proces starenja kože zahvaljujući stimulaciji staničnih funkcija.

KAKO URADITI DETOKSIKACIJU

Detoksikacija lica može se uraditi na više načina: pilingom, posebnim kremama, ali i pravilnom ishranom, jer se tako toksini uklanjaju iznutra. Detoksikacija je jedan od najvažnijih tretmana revitalizacije. Kad organizam ne može da izbaci toksine, onda se oni vide i na površini kože, koja postaje siva, bezbojna i bez sjaja, pa zbog toga i brže stari. Također, celulit se stvara na isti način; taloženjem vode, suvišnih masti i toksina. Kako biste očistili kožu, vratili joj sjaj, svježinu i mladalački izgled, najbolje je da isprobate neki od detoks tretmana.

DETOKS TRETMANI

Vi-vit C tretman osim opšte regeneracije, oslobađa kožu toksina. Kada koža požuti od pušenja, smoga, ili dobije sivu boju, ovi detoks tretmani veoma efikasno vraćaju prirodnu boju i sjaj kože i istovremeno je podmlađuju.

Mezobrajt je jedan od tretmana iz mezoterapije bez igala i radi se pomoću Skejndor aparata. Sadrži aktivne supstance koje stimuliraju kolagen i čine kožu svježom i blistavom, te djeluju kao antioksidans.

Kiseonik se koristi u više tretmana raznih kozmetičkih kuća, koji između ostalog sadrže i druge supstance za detoksikaciju i izbjeljivanje kože. Može da se radi kao zaseban tretman, ali se veoma često koristi i kao dodatak drugim tretmanima. Efekat se vidi već nakon prvog tretiranja, jer kiseonik trenutno pruža koži svježinu i čini je mekanom i nježnom.

Voćne kiseline različitih rastvora, bilo da su pripremljene za revitalizaciju ili skidanje orožalih ćelija, svakako doprinose i čišćenju i podmlađivanju kože.

Biološke supstance koje se koriste u kozmetici kao što su elastin, kolagen, placenta, kavijar, hijaluronska kiselina, vitamini, minerali, enzimi, aminokiseline, aloa… oplemenjuju kozmetičke tretmane i uspješno vrše detoksikaciju i revitalizaciju, bez obzira na to da li se koriste posebno ili u kombinaciji.

Prirodni detoks tretmani

PILING

Prije bilo kojeg detoks tretmana obavezno uradite piling lica i tijela. U jednu posudu stavite šoljicu mljevene kafe, pola šoljice šećera ili morske soli, jedan decilitar mlijeka i tri kašike maslinovog ulja. Sve sastojke dobro promiješajte, pa smjesom koju ste dobili utrljajte kožu lica i tijela, nježnim i kružnim pokretima.

MASKA OD BANANE

Izgnječite bananu i dodajte dvije kašike soka od narandže i kašičicu meda i sve dobro promiješajte. Masku nanesite na lice, vrat i dekolte i držite pola sata. Potom je isperite mlakom, pa hladnom vodom.

MASKA OD GLINE ZA TIJELO

Pomiješajte četiri kašike gline u prahu, tri kašike soka aloe, nekoliko kapi esencijalnog ulja (po izboru) i jednu izrendanu jabuku. Ovu smjesu namažite na tijelo i držite oko 15 minuta. Potom isperite mlakom vodom i namažite tijelo hidratantnim mlijekom.

KUPKA

Napunite kadu toplom vodom i dodajte tri šake morske soli, četiri kašike gline, dvije kašičice sode bikarbone i sok od jedne narandže. Uživajte u kupki 20 minuta, potom se istuširajte mlakom vodom i namažite mlijekom za tijelo.

Pročitajte još