Pametno pripremi kožu za ljeto

Piše: Redakcija

Mnogi od vas vjerovatno već sada prave pripreme za ljetni odomor. No, prije nego što se otisnete do obale i mora, pripremite kožu za sunce i visoke temperature. Pretjerana izloženost suncu (dehidracija kože, hiperpigmentacija, vrućine, opekotine od sunca) praćena suhim, toplim vjetrovima, te neumjerenom kancelarijskom klimatizacijom, veoma neprimjetno mogu oštetiti vašu kožu.

Kao što se i organizam prilagođava promjenama godišnjeg doba, tako su i hidratantni proizvodi nezamjenjivi u pripremi kože za tople dane. Tokom ljeta preporučuje se korištenje laganijih fluida, krema i gelova koji hidratiziraju kožu, sadrže UV filtere i odgovaraju svim tipovima kože, koja je sklona pojačanom gubljenju vlage. Korištenje zaštitnog faktora od sunca je obavezno, a čišćenje mlijekom koje ostavlja masne tragove treba izbjegavati, sapune također, jer su suviše agresivni za kožu. Gelovi za svakodnevno dubinsko čišćenje idealni su, jer sadrže sva tri elementa neophodna za dubinsko čišćenje, a da nisu agresivni i ne isušuju kožu.

Kako biste ovog ljeta zablistali, donosimo savjete kako da najbolje pripremite kožu za izlaganje na suncu.

OBAVEZNA ZAŠTITA

Počnite sa zaštitom, koju ćete nanijeti preko cijelog lica, vrata dekoltea i tijela, ali se nikad ne oslanjajte na BB, CC ili neku osnovnu hidratantnu kremu. U ljetnim mjesecima biste trebali upotrebljavati nešto viši zaštitni faktor; 30 ili 50 na licu, dok je za tijelo dovoljan 15 ili 20. Kada postepeno dobivate boju, počnite koristiti kreme s manjim zaštitnim faktorom. Pri pretjeranom izlaganju suncu UVA i UVB zrake uzrokuju crvenilo, dehidraciju, staničnu mutaciju, oštećenja stanica, hiperpigmentaciju. SPF se mora redovno nanositi svakih nekoliko sati. Ukoliko se samo jednom namažete tokom dana, ta zaštita vam neće biti dovoljna.

KOLIKO ČESTO?

Nanesite kremu svaka dva sata.

SAVJETUJEMO:

Ne izlažite se suncu između 12 i 17 sati.

PREPORUČUJEMO:

Collistar Moisturizing Tanning Spray sa zaštitnim faktorima SPF10 , SPF20 i SPF30

Lancaster Comfort Touch krema za lice SPF50

Satin Sheen Oil SPF30

VAŽNOST PILINGA

Vaše tijelo odbacuje stanice gotovo svake minute u danu. Ukoliko ih sami ne otklonite, samo će se nataložiti na koži, dajući joj izgled suhog, sivog i beživotnog tena. Piling tijela i lica s grubim granulama može uzrokovati ogrebotine i oštećenja na osjetljivoj koži izloženoj pretjeranom sunčanju. Umjesto toga, preporučuje se piling koji sadrži fine granule ili AHA piling koji će ravnomjerno otkloniti odumrle stanice i stimulirati regeneraciju kože poboljšavajući njen ton i teksturu.

KOLIKO ČESTO?

Dva do tri puta sedmično.

KADA NANIJETI?

Ujutro prije nanošenja maske, hidratantne kreme, SPF-a ili šminke.

OBAVEZNO:

Nakon što ste napraviti piling, nanesite hidratantnu kremu za tijelo ili lice kako biste osigurali dovoljno hidratizacije

PREPORUČUJEMO:

Collistar Anti-Age Talasso Scrub

ZBOGOM CELULITU

Prije nego obučemo naše omiljene kupaće kostime, moramo se riješiti vječnog problema, celulita, s kojim se bori oko 90 posto žena. Njegov nastanak nije vezan za godine, težinu ili tjelesnu formu i može ga dobiti bilo ko, pa čak i muškarci. Idealno rješenje protiv celulita je hidratacija. H2O je kao kriptonit za celulit. Voda ima snagu da umanji i riješi problem celulita.

KOLIKO DNEVNO?

Litar do dva

PREPORUČUJEMO:

Collistar Pure Actives Anticellulite Capsules

Collistar Crio-Gel Anticellulite

Collistar Firming Elasticizing Rich Oil

BRZO SUNČANJE

Ukoliko se morate pojaviti negdje u kratkim pantalonama ili suknji, a nemate dovoljno vremena mjesecima vježbati i mazati se kremama, imamo rješenje kako veoma brzo postići preplanuli ten.

PREPORUČUJEMO:

Collistar Concentrated Supertanning Unguent

Collistar Sun Supertanning Dry Oil

Lancaster Tan Deepener

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti