Iman Karović: Nikad ne zaboravljam Highlighter

Piše: Redakcija

Manekenka Iman Karović koja je prije dvije godine BiH predstavljala na izboru za Miss svijeta u Maleziji, danas je veoma popularna beauty i fashion blogerica. Za „Azru“ Iman otkriva tajnu dobrog izgleda.

„Umivam se hladnom vodom, koja osim što me razbudi, potiče cirkulaciju i smanjuje taj jutarnji „puffy eyes“ problem“

Prvi make-up pokušaji

Ponekad sam tokom djetinjstva od mame krišom uzimala šminku i imitirala je. Nisam se znala našminkati i moj dnevni look bi se sastojao od pudera i malo maskare, možda s malo olovke za oči u uglovima, jer mi je tada izvlačenje eyelinera bilo nemoguća misija. Sada kad vidim slike, vidim koliko je i ta olovka smiješno izgledala, ali tada nisam znala bolje.

Skupo vs. jeftino

Vremenom sam postala make-up junkie, pa sam kupovala proizvode raznih brendova, i nije mi bilo žao izdvojiti mnogo novca za neke proizvode. Koristila sam i skupo i jeftino, da bih zaključila da nije uvijek cijena jednaka kvaliteti. To ne znači da trebate kupovati kineske kopije, ipak to stavljamo na lice i treba voditi računa o sastavu proizvoda, pa naći optimum cijene i kvaliteta. Na našem tržištu se mogu naći jako kvalitetni brendovi s pristupačnim cijenama.

Standardna beauty rutina

Nikel tonik s lavandom

L’Oreal Pure Clay maska za lice

Mnogo pažnje posvećujem njezi kože, nakon umivanja koristim Nikel tonik s lavandom, bezalkoholni i koji može ukloniti posljedice koje na licu ostavlja tvrda voda. U beauty rutinu sam uvrstila i Lush Coalface sapun koji uklanja mitisere i veoma je efektan. Nakon toga izdvojim 15 minuta da na lice stavim neku od L’Oréal Pure Clay maski za lice, imam cijelu liniju (Exfo i Glow mask su mi omiljene). Prije šminkanja na lice obavezno nanesem kremu sa zaštitnim faktorom, čak i zimi, jer želim što više odgoditi proces starenja, a što ranije počnemo, to je rezultat bolji. To je najbolji savjet koji možete dobiti, zaštitite kožu od sunca.

Ovisna sam o…

MAC Whisper of Gilt Extra Dimension Skinfinish

MAC Soft & Gentle

Highlighter! To nikada ne zaboravljam i imam kolekciju raznih highlightera. Moja preporuka za one koji su poput mene je MAC Whisper of Gilt Extra Dimension Skinfinish, koji ostavlja metalni trag. Za one koji vole malo suptilniji sjaj, tu je MAC Soft & Gentle.

Mirišem na…

Versace Crystal Noir

Roberto Cavalli Florence

Valentino Donna

Chanel Chance

Nekad sam bila tip koji ne mijenja parfem i godinama sam koristila Versace Crystal Noir. Dvije godine unazad sezonski mijenjam parfeme. Omiljeni za ovaj period su mi Roberto Cavalli Florence, Valentino Donna i Chanel Chance.

Sezonski neseser refresh

Huda Beauty Desert Dusk paleta

L’Oreal x Balmain ruž za usne

Torbicu sam ove sezone osvježila Huda Beauty Desert Dusk paletom i oduševljena sam postojanošću i pigmentom sjena, mada mi još vremena treba da eksperimentiram sa svim nijansama. Tu je i nova L’Oréal x Balmain linija ruževa.

Otkriće godine

MAC Fix+

Golden Rose Prep & Prime Lipstick base

Mac Fix+ je definitivno moje otkriće godine! Proizvod koji učvršćuje šminku i koji omogućava lakše popravljanje šminke. Golden Rose Prep & Prime Lipstick base usne nahrani i pripremi za ruž, koji budu mnogo postojaniji zbog njega.

Usne

Bourjois ruž za usne

MAC ruž za usne

Imam mnogo mat ruževa, i koristila sam ih više prošle godine. Mislim da su sada više u modi ruževi sa sjajem. Koristim Bourjois, L’Oréal i neizostavni MAC. Uvijek biram nude nijanse, ali ukoliko želim naglašenije usne, onda su to ruž u boji mesa i crveni ruž. Damama koje vole mat ruževe preporučujem MAC i Golden Rose.

Puderi

L’Oreal Infallible puder

S obzirom na to da imam normalnu do masnu kožu, koristim mat tečni puder, i to L’Oréal Infallible. Osim pudera, koristim i primer iste linije, jer je za postojanost i izgled pudera vrlo važna odgovarajuća podloga.

Oči

MAC sjenila za oči

Chanel sjenila za oči

Golden Rose sjenila za oči

MAC Upward Lash maskara

L’Oreal Paradise maskara

Bourjois Volume Reveal

Vjerna sam MAC i Chanel sjenama za oči, za sada su mi omiljene palete MAC x9 Burgundy i Michief Minx, te Chanel Les 4 Ombres sa smeđim tonovima. Počela sam koristiti i Golden Rose sjenila. Kada je riječ o maskari, bitan mi je volumen, jer imam prilično duge trepavice. MAC Upward Lash, L’Oréal Paradise i Bourjois Volume Reveal su se pokazale kao najbolje za postizanje volumena trepavica.

Završni look

Čak i kada izlazim bez šminke, nezaobilazan je bronzer. Rumenilo ne koristim. Bronzer tu vodi glavnu riječ. Trenutno koristim MAC highlighter kao bronzer.

Beauty ikona

Teni Panosian

Mnogo mi se dopada način šminkanja glumice Teni Panosian, te kako iznese i dnevni i večernji look.

Oči vs. Usne

Volim svoje oči, kao i usne, ali kada pogledam šta najčešće ističem, to su sigurno oči.

Moje beauty nesavršenstvo

Imam pjegice po nosu i jagodicama, koje ljeti dođu do izražaja. Iako ih nema mnogo, nerijetko se vide kroz puder i smatram ih simpatičnim, a i poželjne su u svijetu modelinga.

Prirodni recept

Nedavno sam pronašla jako dobru DIY masku za lice, koja služi podmlađivanju lica i daje mu poseban sjaj. Sastoji se od jedne male kašike cimeta, dvije velike kašike meda, jedne male kašike izmrvljenog muškatnog oraščića i jedne male kašike kurkume.

Pročitajte još