Ilijana Savić: Ne počinjem dan bez Lancome Visionnaire seruma za lice

Piše: Redakcija

Poduzetnica Ilijana Savić, osim o modnim aktuelnostima, vodi računa i kada je riječ o make up-u. Njen poslovni poziv diktira i stil života, ali i način na koji njeguje svoj duh i tijelo, te zbog svakodnevnih brojnih obaveza nastoji odvojiti vremena za zdrav život, pozitivne misli, zdrav način ishrane i nezaobilazne svakodnevne beauty rutine kojima osvježava i njeguje kožu lica i tijela.

„Najvažnije mi je čišćenje kože, jer na čistoj koži svaki proizvod je djelotvorniji“

Prvi make-up pokušaji

Veoma rano sam počela njegovati svoju kožu, a šminkanje je uslijedilo malo kasnije. Prvo su to bili redovno čišćenje lica i hidratacija, te naravno jednostavni, prirodni mladalački make-up.

Skupo vs. Jeftino

Važno je pronaći proizvode koji su odgovarajući za vašu kožu, cijena nije presudna, ali naravno svi znamo da iza skupog proizvoda stoje godine istraživanja i testiranja, te se koristi najskuplja tehnologija kojom se dolazi do najučinkovitijih aktivnih tvari određenog proizvoda.

Standardna beauty rutina

Lancome Genifique

Lancome Visionnaire serum

Nakon čišćenja kože slijedi neizostavni serum Lancome Genifique koji je zadužen za aktivaciju naših prirodnih stanica kože, kao i Visionnaire serum.

Ovisna sam o…

Proizvod bez kojeg nikako ne počinjem beauty rutinu je Lancome Visionnaire serum za lice. Riječ je o serumu koji je istinski korektor kože i kao takav savršeno ispravlja sve nepravilnosti na koži, kao što su crvenilo, široke pore i sva druga vidljiva oštećenja. To je proizvod koji koži lica vraća optimalni nivo hidratacije, što je svakako najvažniji ritual kad govorimo o samoj njezi. Može biti savršena podloga za make-up, a u slučaju da tekstura seruma nije dovoljna, može se koristiti u kombinaciji s vašom dnevnom i/ili noćnom njegom.

Mirišem na…

Lancome La Vie est Belle

Chloe

Chanel Coco Mademoiselle

Parfemi koji su moj zaštitni znak su Lancome La Vie est belle, Chloe i Chanel Coco Mademoiselle, parfemi koji svaki put ostaju zapaženi, te mame svojom elegancijom i senzualnošću.

Sezonski neseser refresh

YSL korektor

YSL Touch Eclat iluminator

 Lancome Lacquer sjaj za usne

Lancome Skin Feel Good

Najdraže mi je osvježenje torbice. Proizvodi kojima sam osvježila torbicu su YSL korektor i YSL Touch Eclat iluminator, Lancome Lacquer savršeni sjaj za usne i čarobna krema u boji Lancome Skin Feel Good.

Otkriće godine

Lancome Genifique maska za lice

To su definitivno Lancome Genifique Activator i Lancome Visionnaire serum, te savršene maske za lice i oči iz linije Lancome Genifique. Naprosto su savršeni.

Usne

Lancome L’Absolu ruž za usne

Zaljubljena sam u Lancome L’Absolu ruž za usne. Osim savršenih njegujućih djelovanja, riječ je o ružu koji ima savršenu i ugodnu teksturu i potpunu moć prekrivanja, što govori o njegovoj dugotrajnosti na usnama. Lancome L’Absou ruž za usne ima veoma širok asortiman boja od intenzivnih crvenih, koje su definitivno već godinama trend, do nježne roze i nude nijanse. Moja omiljena nijansa ruža je matte poeme.

Puderi

Visionnaire puder

Vissionaire Skin Care proizvodi

Za savršeno prekrivanje svih nedostataka koristim Visionnaire puder koji kao i Visionnaire Skin Care proizvodi, spada u kategoriju podloga za lice koji njeguju kožu i prekrivaju apsolutno sve vidljive nedostatke na licu. Vissionaire puder sadrži pored pudera i korektor koji ima sto postotnu prekrivenost. Nakon njega nanosim puder na cijelo lice za potpuni efekat prekrivanja.

Oči

YSL sjenila za oči

Lancome Hypnose maskara

Sjene koje preferiram su YSL, koje imaju savršen pigment i izbor boja, te smatram da svaka dama, ma kakve boje preferirala, može pronaći odgovarajuće za sebe, a kada je riječ o maskarama, od prvog dana odana sam Lancome maskarama koje me nikada nisu razočarale. Volim da probam sve nove koje dođu, ali uvijek se vraćam njihovoj „ikoni“ Lancome Hypnose maskari.

Završni look

Tokom ljetnih dana, kada ipak malo dobijem osunčan izgled, preferiram bronzere, dok ostatak godine su to rumenila, jer ipak u jesenjem i zimskom sivilu daju malo svježiji, odnosno zdraviji izgled tena.

Beauty ikona

Amal Clooney

Moju naklonost posebno pridajem Amal Clooney, prelijepoj ženi koja plijeni prvenstveno svojom unutarnjom ljepotom, savršeno njegovanim prirodnom look-om kože lica, ali i prefinjenim stilom odijevanja.

Usne vs. Oči

Zbog oblika oka i kapaka, za dnevni, ali i večernji make-up uvijek preferiram minimalno naglasiti oči i akcenat staviti na decentno naglašene usne ruževima u mat tonovima.

Moje beauty nesavršenstvo

Nikada ne vidimo sami sebe onako kako nas drugi vide. Sami smo sebi najveći kritičari, a zapravo griješimo. Tajna ljepote je upravo u tome da je trebamo znati nositi, jer ono što sam u ranoj mladosti smatrala nesavršenim na sebi, danas volim. Svaka crta lica, mimika, označava bogatstvo života i iskustava.

Prirodni recept

Zadovoljstvo i sreća. Kada smo sretni i zadovoljni, to se odmah primjećuje i u našim očima i na našoj koži. Naravno, slijedi neizostavno unošenje dovoljne količine vode i redovan san. Pronašla sam prirodnu masku za čišćenje lica. Pomiješati sodu bikarbonu i prirodni med u istom odnosu količina. Dovoljna je mala kašika. Nanijeti na lice i ostaviti desetak minuta. Nakon toga lice umiti mlakom vodom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti