Ana Bavrka: Šminka je tu da se igrate s njom

Piše: Redakcija

Voditeljica Ana Bavrka i vlasnica titule Miss New World plijeni pažnju svojim izgledom gdje god da se pojavi. Uvijek je dotjerana i vrlo smjela u eksperimentiranju s make up-om. Mnogo pažnje posvećuje njezi, stoga se može pohvaliti izuzetno zategnutom i čistom kožom.

„Samo blistava i čista koža je pola posla kada je šminka u pitanju“.

Prvi make-up pokušaj

S obzirom na to da mi je šminka prije bila nepoznanica i kasno sam je počela koristiti, sjećam se da sam za maturu prvi put kupila maskaru, onako samo moju. I eyeliner, koji tada uopće nisam znala koristiti. Prije toga, „krala bih“ šminku od mame, odnosno maskaru i eventualno neki sjaj za usne. Tada nisam bila privržena šminkanju, jednostavni pokušaji su izgledali solidno, jer ne možete pogriješiti s maskarom. Nakon toga, kada sam počela koristiti sjene i eyeliner, shvatila sam da imam smisla za to, da to estetski izgleda lijepo. Šminka je tu da se igrate s njom.

Skupo vs. Jeftino

To se uopće ne može generalizirati, neki proizvodi, ma koliko bili skupi i dalje nisu dobri, dok neki koji su čak i previše jeftini i zbog toga ponekad sumnjate u njih, najbolje rade posao. Mada, ima stvari koje su dobre i loše.

Beauty rutina

Ultra Facial Oil Free tonik

Afrodita Clean Phase pjena

Sisley Eye Contour krema

Kiehls Midnight Recovery Concentrate

Ne postoji preparat ili metoda koja može zamijeniti zdravu i čistu kožu. Preduvjet sjajnog make up-a je da odradite sve korake prije i pripremite kožu za šminku. Za čišćenje lica koristim Kiehls proizvode, Ultra Facial Oil Free tonik, potom Afroditinu Clean Phase pjenu, Sisley eye countour kremu i Kiehls Midnight recovery concentrate.

Ovisna sam o…

Teško bih izdvojila samo jedan, ali ako moram, onda je to Ultra Facial Oil Free tonik.

Mirišem na…

Chanel Mademoiselle

Yves Saint Laurent Manifesto

Lancome La Vie Est Belle

Mirisi koji me osvajaju su Chanel Mademoiselle, Yves Saint Laurent Manifesto i Lancome La Vie Est Belle.

Sezonski neseser refresh

Maybelline FIT ME korektor

MAC Prep+Prime+Fix

Torbicu sam osvježila Maybelline FIT ME korektorom i MAC Prep+prime+fix proizvodom.

Otkriće godine

To je definitivno Sisley Eye Contour krema koja me je osvojila na prvu, a probala sam je tek nedavno. Zaista osvježi i zateže kožu na području ispod očiju. Vrijedi potrošiti novac na nju.

Usne

MAC Myth ruž za usne

NYX NUTMEG olovka za usne 

MAC Ruby Woo

Anastasia Beverly Hills Liquid lipstick Pure Hollywood

Huda Beauty ruž za usne

Najviše volim nude nijanse ruževa, bili oni mat ili sa sjajem, a to ovisi o raspoloženju, a i vjetru, jer definitivno neću staviti sjaj ako je vjetar. Veliki sam perfekcionista kada je riječ o šminkanju usana. Vječno sam zaljubljena u MAC Myth ruž, a u posljednje vrijeme biram i odvažnu crvenu nijansu, Ruby Woo. Sve to uookvirim NYX 811 NUTMEG olovkom, koju ću vjerovatno do kraja života koristiti. Anastasia Beverly Hills Liquid lipstick Pure Hollywood je također neprevaziđen kada je riječ o mat ruževima i Huda Beauty ruževi.

Puderi

Too Faced Born This Way

MAC Studio Fix

Kat Von D Lock It Powder

Puder koji koristim za dnevnu varijantu je Too Faced Born This Way, lagan i prozračan, pruža prirodni izgled. Za večernju varijantu ipak biram MAC Studio Fix, koji je po meni jedan od najboljih pudera koje sam koristila. Za matiranje lica koristim Kat Von D Lock It Powder ili MAC Studio Fix powder.

Oči

MAC paleta sjenila za oči

HUDA Beauty Rose Gold paleta

Estee Lauder Sumptuous Extreme Lash Multiplying Volume maskara

Sjene za oči su uglavnom u nekim zemljanim tonovima, najbolje se slažu uz moju boju očiju, a i omiljene su mi, jer se s njima možete igrati i u dnevnoj varijanti, a da ne izgledate previše našminkano. Volim i HUDA Beauty Rose Gold paletu. Omiljena maskara mi je Estee Lauder Sumptuous Extreme Lash Multiplying Volume, iako moram priznati, sve Essence maskare koje koštaju pet do šest maraka rade isti posao.

Završni look

Benefit Hoola bronzer

MAC Pink Swoon Blush

Ne volim previše rumenila, iako i njih koristim, ali ako moram da biram, to bi ipak bio bronzer. Benefit Hoola Bronzer je savršen, a rumenilo MAC Pink Swoon Blush.

Beauty ikona

Huda Kattan

Desi Perkins

Jelena Perić

U ovo Instagram doba ima ih mnogo. Na svjetskom nivou, to je Huda Kattan (Beauty), jer i kad ima milion stvari na licu, to izgleda tako prefinjeno i prirodno. Desi Perkins me uvijek podsjeća na važnost zdrave kože. Podjednako volim i našu Jelenu Perić, J Make Up, koja je vječna inspiracija kada je o make up-u riječ.

Oči vs. Usne

Mnogo pažnje posvećujem usnama, tako da lijepo našminkane usne su i više nego dovoljne da izađete vani.

Moje beauty nesavršenstvo

Točka na gornjoj usni od ugriza stršljena. Znam da zvuči čudno, ali moje usne su prepoznatljive po tome. Ne bih to nikada mijenjala, iako mnogi misle da je ili prišt ili trag od loših filera, ali je riječ o ugrizu koji me je obilježio do kraja života i zahvalna sam mu na tome (smijeh).

Prirodni recept

Imam sjajan recept za lip scrub. Pomiješajte konzumni šećer i med, smjesu nanesite na usne i masirajte kružnim pokretima. Kada završite, usne isperite mlakom vodom i nanesite Labello ili maslinovo ulje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti