Ajla Habibija: Sve više istražujem kvalitet i sastav kozmetike

Piše: Redakcija

U opisu posla blogerice i influenserice Ajle Habibije je da svakodnevno vodi računa o svom izgledu, te to na najbolji mogući način prenese svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Čišćenje lica je na prvom mjestu kada je riječ o njenoj beauty rutini

Obavezno je skidanje šminke pred spavanje. Bez obzira na to kojim proizvodom skidam šminku, nakon toga je obavezno umivanje vodom

Prvi make-up pokušaji

Prvi put sam puder u boji i malo maskare stavila na maloj maturi. Srednja škola je bila vrijeme eksperimentiranja, a vremenom sam naučila šta mi odgovara i šta na mom licu najbolje izgleda.

Skupo vs. jeftino

Cijena, kao ni brend ne moraju diktirati kvalitet. Međutim, moram priznati da u mnogo slučajeva vrijedi ona „koliko para, toliko muzike“.

Standardna beauty rutina

Savjetujem da nikada ne legnete u krevet, a da prethodno niste skinuli šminku. Osim što sve nečistoće ostaju tokom noći na licu i lice postaje rasadnik bakterija, pritom ujutro izgledate kao vampir, a ni posteljina neće ostati čista.

Ovisna sam o…

Dr. Pasha ulje košpica marelice

Proizvodu Dr. Pasha ulje košpica marelice. To je zapravo proizvod kojim skidam šminku u posljednje vrijeme i osim savršenog mirisa, koža ostaje baršunasto meka. Ove godine sam se posvetila nešto više njezi kože i istraživanju sastava određenih preparata. Posebnu pažnju sam posvetila prirodnim preparatima, pa sam tako slučajno otkrila ovaj proizvod. Njime možete skidati šminku ili ga nanijeti na čisto lice, ali je pogodan i za cijelo tijelo. S obzirom na to da nije komedogeno, pogodno je za sve tipove kože i sve starosne dobi.

Mirišem na…

Dolce Gabbana Light Blue

Dolce Gabbana The One

Miss Dior

Rado bih navela samo jedan, ali ja u principu uvijek „vrtim“ nekoliko parfema. „Light Blue“ i „The One“ od Dolce & Gabbana su mi jedni od najdražih, zatim Miss Dior, Cerutti 1881…

Sezonski neseser refresh

La Roche Posay Hydraphase Legere krema za lice

Avene termalna voda

Ove godine sam pažnju posvetila preparativnoj kozmetici radije nego dekorativnoj pa sam ubacila nekoliko proizvoda i to La Roche Posay Hydraphase Legere kremu za lice, kao i Avene termalnu vodu.

Usne

MAC Ruby Woo

Deborah Milano Velvet Mat ruž za usne

Bourjois Rouge Edition Velvet

Posljednjih godina sam opsjednuta mat ruževima, posebno tečnim. Obično kada pronađem nijansu ili ruž koji mi odgovaraju onda ih se držim poprilično dugo, a svi ostali ostaju po strani. Moj favorit među crvenim ruževima je kultni MAC Ruby Woo. Također, u posljednje vrijeme najčešće nosim Deborah Velvet Mat Lipstick u nijansi 02, potom Bourjois Rouge Edition Velvet, nijansa 32.

Puderi

Bourjois Healthy Mix Foundation

U vrijeme eksperimentiranja s make up-om, najviše sam eksperimentirala s puderima, sve dok nisam otkrila Bourjois Healthy Mix Foundation kojeg koristim već sigurno nekih pet-šest godina. Idealan je za moju suhu kožu, prilično je postojan i obzirom da biram laganiju šminku tokom dana, na mom licu djeluje jako prirodno. S obzirom na to da mi je koža suha, ne koristim kameni puder, osim u nekim posebnim, večernjim prilikama.

Oči

MAC Upward Lash maskara

Pupa Milano Vamp! maskara

L’Oreal Voluminous False Fiber Lashes

Naked 2 paleta sjenila za oči

Imam zahvalne trepavice pa mi manje – više sve maskare odgovaraju, ali uvijek bih preporučila MAC Upward Lash Mascara, Pupa Vamp! Maskaru, L’Oreal Voluminous False Fiber Lashes… Ima ih mnogo, zaista. Kada je riječ o sjenilama za oči, moj favorit su Urban Decay Naked palete, a moja omiljena je Naked 2.

Završni look

Pupa Milano Luminys Baked All Over Illuminating Blush Powder

Zimi biram rumenilo, a ljeti, na tamniji ten, bronzer. Moj izbor je rumenilo Pupa Milano Luminys Baked All Over Illuminating Blush Powder.

Beauty ikona

Moja mama, jer iza nje ne stoji cijeli tim make-up artista, ali i sa svojih 55 svaki dan izgleda besprijekorno i ima savršen ten.

Usne vs. oči

Za večernje izlaske ili neke posebne prilike više volim naglasiti oči. Krupne su i uvijek mi se sviđa kako na njima izgleda dobra šminka. Za dnevne, poslovne prilike više volim istaći usne.

Moje beauty nesavršenstvo

Rastavljeni zubi. Iako rastavljeni, smatram da me čine posebnom i drugačijom, a i moj suprug kaže da se zaljubio u moj osmijeh, pa vi sami procijenite zašto to ne bih nikada mijenjala.

Prirodni recept

Soda bikarbona u sve i za sve. Za povremeni piling, za izbjeljivanje zuba, čak i za želučane tegobe. Samo, bez pretjerivanja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti