Maida Burgić: Huda Beauty moje otkriće

Piše: Redakcija

cof

TV voditeljica Maida Burgić se prisjeća kako je njeno šminkanje počelo u tinejdžerskim godinama, kada je njen neseser imao samo maskaru i sjaj za usne. Od tada, pa do danas, Maida je neseser popunila brojnim kozmetičkim proizvodima, te je postala pravi profesionalac kada je riječ o šminkanju.

„Ako imate sitne trepavice i ne možete zamisliti izlazak iz kuće bez njih, isprobajte ugradnju trepavica. To je dobar način da trepavice izgledaju prirodnije, pogotovo ako odaberete umjerenu dužinu.“

Skupo vs. jeftino

Ako kupujete proizvode koje reklamiraju poznate osobe ili one za koje znate da ih koristi neka vama draga javna osoba, nemojte ujedno i očekivati da ćete izgledati kao njena „kopija“. Čak i ako je proizvod skup i u trgovini vam se kunu u njegovu čudotvornost, kao one reklame za dijetetske proizvode uz koje ćete smršati 10 kilograma za sedam dana. Nećete i ne možete izgledati jednako kao neko s potpuno drugačijom konstrukcijom lica. Kvalitetniji puder osigurat će vam zaglađeniji i mekši ten, skup tuš izdužit će vam oči, no neće vas učiniti nečijom kopijom. Čak i najvrsniji šminkeri neće vam pomoći ako im kažete da želite izgledati kao naprimjer Adriana Lima.

Beauty rutina

Kryolan Supracolor

Deborah Milano rumenilo

Essence maskara

Moja beauty rutina je svježina ispod očiju Ivory Supracolor Kryolan, Deborah Milano rumenilo (04 boja breskve), Farmasi ruž (05nude), maskara Essence ili Max Factor 2000 kalorija. Da postoji lista najneprivlačnijih navika kada je riječ o svakodnevnoj make-up rutini, prvo mjesto bi zauzele umjetne trepavice. Bile one od prirodne dlake, umjetne trepavice su nešto što dnevni make-up ne trpi. Jednostavno nećete izgledati prirodno s tim velikim „krilima“ na očima.

Dan ne počinjem bez…

Farmasi ruž za usne

Gotovo uvijek se vrtim u krug, a za sada je to Farmasi ruž za usne. Bez njega ne počinjem dan, kao ni bez kafe.

Mirišem na…

La Vie Est Belle Lancome

Parfem koji godinama koristim je La Vie Est Belle Lanvome i po njemu me zaista svi prepoznaju.

Neseser refresh

Farmasi highlighter

Farmasi sjenilo za obrve

Osvježim često neseser, ali obično je to Farmasi highlighter, Farmasi smeđa sjena za obrve i neizostavljiva paleta sjena Huda Beauty, koja je bila ljubav na prvi pogled.

Otkriće godine

Huda Beauty paleta sjenila za oči

To je definitivno Huda Beauty paleta. Možete je kombinirati za dnevno i noćno šminkanje, jer imate sve na jednom mjestu. Moja topla preporuka svim djevojkama.

Usne

Kryolan ruž za usne

Biram mat ruževe. To je Farmasi ruž za usne, a zadivili su me i Kryolan ruževi, jer su postojani i ne isušuju usne.

Puderi

Najbolji je Kryolan kremasti puder (supracolor ELO). Nanosi se u tankom sloju, prekriva i definitivno je postojan cijeli dan. Kada je riječ o njemu, potpuno sam bezbrižna i mirna do spavanja.

Oči

Kryolan paleta sjenila

Max Factor 2000 Calorie

Osim s paletom Huda Beauty, zadovoljna sam i s Kryolan sjenama. Maskare volim da mijenjam, ne zaustavljam se na jednoj, ali neka to bude Essence i Max Factor 2000 Calorie.

Završni look

Artdeco bronzer

U ovisnosti od raspoloženja, oboje mi je pri ruci. To su Deborah Milano rumenilo i Artdeco bronzer.

Beauty ikona

Jennifer Lopez

Definitivno je to Jennifer Lopez, jer je dokazala kako je itekako upućena u modne trendove. Slobodno mogu reći da je žena od miliona dolara.

Oči vs. usne

Oči, jer su one ogledalo duše.

Moje beauty nesavršenstvo

To da više volim da me moje šminkerice Amra Kučinar i Amila Halilović šminkaju, i ako može, doživotno ih potpisujem, ne bih ih mijenjala. One savršeno prekriju moje pjegice na licu, koje bez obzira na sve, ipak volim.

Prirodni recept

Tinejdžerice su ponekad sklone pretjerivati s količinama šminke, a krajnji rezultat je previše našminkano lice, poput maske. Šminka se uvijek nanosi na čistu, hidratiziranu kožu. Važno je da se puder nikada ne nanosi direktno na kožu jer može isušiti površinski sloj, što može ostaviti dojam grube kože. Nakon dolaska kući obavezno treba skinuti šminku preparatima koji su namijenjeni za čišćenje određenog tipa kože. Nikako nemojte ići na spavanje s make up-om. Mlade cure, ali i one starije, prilikom nanošenja make up-a trebaju se voditi pravilom s kojim nikada neće pogriješiti, a to je da je manje – više.

Pročitajte još