Sedmica mode u Milanu: Prada najavila povratak u 60. godine

Piše: Redakcija

Sedmica mode u Milanu svakako je jedan od najvažnijih događaja u svijetu visoke mode, a svojom kolekcijom za sezonu proljeće/ljeto 2019. godine najviše je oduševila modna kuća Prada. Oni su najavili povratak u otkačene 60. godine kada su vladale haljine i suknje A-kroja, mini suknje, ženstvene bluze, kaputi oblih ramena i ludi dezeni u bojama. 

Naime, ova modna kuća je modu iz perioda koji je poznat po drogi, sexy i rock’n’rollu spojila sa savremenim komadima kao što su bijele majice s kratkim rukavima, ali i neočekivanim detaljima u sportskom stilu, a najviše pažnje svakako će privući neobične sandala-čarape koje su već sada podijelile mišljenja. No, uz to su predstavili i ženstvene torbice i udobne mokasinke, a svi prisutni su bili posebno oduševljeni prozirnim dokoljenicama s natpisom Prada. Pogledajte neke od predstavljenih komada. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti