Kaftan studio dobitnik prestižne BIG SEE Fashion Design Award 2018

Piše: Redakcija

Kaftan studio iz Sarajeva, kojeg čine modne dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžić-Adilović, dobitnik je prestižne nagrade BIG SEE Fashion Design Award 2018 koju dodjeljuje Centar za kreativno gospodarstvo Jugoistočne Evrope BIG. Nagrađeno djelo modne umjetnosti pod nazivom “Kaftan studio BOLD” dio je iz njihove Black and White Resort kolekcije. Ova jedinstvena kreacija nosi istančan i unikatan kreativni potpis Kaftan studija, odiše suptilnošću, glamurom i elegancijom te prema BIG Awards standardima utjelovljuje 4E − egzotičnost, eklektičnost, ekscentričnost i emociju. Velikom uspjehu Kaftan studija svakako svjedoči nagrada u kategoriji The IT Factor Of a Country za koju je naš dizajnerski duo nominovan zajedno sa umjetnicima iz 18 država iz Centralne i Jugoistočne Evrope.

Ovogodišnje izdanje BIG SEE platforme za podršku i razvoj kreativne industrije održat će se pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Slovenije kao centralna komponenta renomiranog Mjeseca Dizajna koji traje od 16. oktobra do 23. novembra u Ljubljani. Nagrada će dizajnericama Kaftan studija biti dodjeljena na svečanoj ceremoniji BIG SEE AWARDS u okviru koje će biti i otvoreni izložbeni paviljnoni država učesnica i predstavljanje najznačajnih dizajnerskih snaga Jugoistočne Evrope. Ovim uspjehom Kaftan studio se ponovno potvrđuje kao najrespektabilniji ambasador Bosne i Hercegovine na regionalnoj i svjetskoj modnoj sceni.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti