Fashion news: Upoznajte se sa dizajnerskim novitetima

Piše: Redakcija

Louis Vuitton kolekcija za ljubitelje mački

Modna kuća Louis Vuitton je u saradnji s bivšom kreativnom direktoricom američkog Voguea, Grace Coddington, predstavila kapsulnu kolekciju koja je inspirirana persijskim mačkama. Grace je mačke Pumpkin i Blanket nacrtala, a ova ih je modna kuća pretvorila u aplikacije i privjeske koji se mogu pronaći na torbama, cipelama i šalovima.

 Jedinstvo mode i tehnologije

Saradnja francuske modne kuće Hermes i Applea traje već nekoliko godina, a sada su predstavili novu kolekciju „Colorblock“ luksuznih kožnih narukvica za pametne satove. Narukvice su dostupne u dvije verzije, a svi zainteresirani mogu birati između crvene, žute i roze boje. Za ovu narukvicu morate izdvojiti 339 dolara.

 Dior Lady Art


U sklopu projekta „Dior Lady Art“, kreativna direktorica modne kuće Maria Grazia Chiuri, angažirala je svjetske umjetnice da kreiraju svoju verziju popularne Lady Dior torbe. One su must have model torbice, koji je kreiran u 1994. godine, koristile kao prazno platno.

 Balenciaga ponovo pomjera granice


Predvođen Demnom Gvasalijom, brend Balenciaga ponovo pomijera modne granice, a sada su to uradili predstavljanjem osvježivača za auto sa svojim potpisom. Ovaj osvježivač je poseban po tome što na sebi ima logo kuće, dok u ostalim detaljima neodoljivo liči na osvježivače koje možete nabaviti na pijaci. Njegova cijena je 267 dolara.

Pročitajte još