Mračna strana života Victorijinih anđela

Piše: Redakcija

Victoria’s Secret modeli su među najslavnijim i najpopularnijim manekenkama na cijelom svijtu. Gledajući ih na modnoj pisti ili na stranicama modnih časopica, mnogi će pomisliti da je njihov život savršen. Ipak, britanski Guardian donosi drugu stranu njihovih života.

Od 1995., kad je emitiranje njihove modne revije na televiziji počelo, Victoria’s Secret se suočava s brojnim kritikama. 

2002. godine američka Nacionalna organizacija žena protestirala je protiv ovog eventa nazivajući ga “softporn reklamom”, a novinarki Guardiana je jedan od modnih urednika iste godine priznao da je to bio jedan od najgorih poslova koje je radio. 

View this post on Instagram

I had the best time Thursday night @victoriassecret 💗 on Dec 2nd we share the full show with the world, but those couple of days we truly shared with each other. I feel so lucky to be able to work with not only incredibly inspiring women I’ve looked up to what feels like my entire life, but a full cast of girls who genuinely embraces supporting, LOVING, and uplifting one another. I am so proud of all of you, I have so much love for you (pictured or not)- the sisterhood grows so quickly and naturally, even with girls who just met this week. Huge thanks to Ed, @10magazine, @monica.mitro, @johndavidpfeiffer for having me again -you know it’s forever a dream come true and honor ! – and to every single person who worked their a**es off all year and week behind the scenes for showday to be such a beautiful, positive, epic, and emotional one, WE APPRECIATE YOU ALL SO MUCH! CANT WAIT FOR EVERYONE TO SEE THE SHOW @abcnetwork December 2nd !! #VSFS2018

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

– Svi su modeli izgledali isto. Donje rublje je bilo takvo da se moglo sve vidjeti čim bi se malo spustile –  piše ona. 

Bez obzira na to što i dalje prikazuju djevojke koje su izrazito mršave u svijetu koji promovira različitosti i  to što im je glavni direktor nedavno dao otkaz, Victoria’s Secret i dalje ostaje među najpopularnijim brendovima donjeg rublja. 

Kendall Jenner, Bella i Gigi Hadid, tri najpopularnija modela, imaju više od 163 milijuna pratitelja na Instagramu, a neke od najpopularnijih pjevačica poput Taylor Swift, Ariane Grande i Lady Gage nosile su njihovo donje rublje na pistama širom svijeta. 

Jedan od marketinških direktora ove kompanije, Ed Rezak, morao se izviniti jer je u intervjuu za Vogue rekao da ne žele transrodne modele jer bi tim “pokvarili fantaziju”. 

View this post on Instagram

🦋

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid) on

– Pitam se, ako ih uključimo, jesmo li to učinili zato što je to ispravno ili zato što je to politički konkretno? Trebamo li njima dati mjesto nekoga ko je za to teško radio i žrtvovao se? – pitao se Rezak u tom intervjuu. 

“Težak rad” je jedna od najčešćih floskula koje se vežu za Victoria’s Secret. To uključuje brojne trening, toniranje, boks, skakanje i korištenje hashtaga #trainlikanangel. Pravila oko težine i postotka masnoće u tijelu za ove modele su jako strogi i izvan su dosega normalnih žena, ali i većine drugih modela. Zbog toga su njihovi modeli neprestano na rigoroznim dijetama. 

– Prije nego izađete na pistu morate proći pravi logor gladi. Modeli izlažu tijela uvjetima koji bi ih kroz duži vremenski period neizbježno doveo do smrti –  ispričala je manekenka Robin Lawley koja je prije šest godina bila na probi, ali nije prošla. 

Neki su režimi prehrane toliko rigorozni da isključuju čak i brokulu, a Adriana Lima je 2011. za britanski Telegraph priznala da je devet dana prije izlaska na pistu nije jela čvrstu hranu. Veliki problem je i dehidracija. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti