Moda

Moda: Najljepši asesoari za zimu

Zimska sezona koja je pred nama u prvi plan stavlja šalove, kape i rukavice, kao najpoželjnije modne dodatke za hladnije dane. Nema sumnje da su se kao najveći modni brend istakle vunene beretke, a zatim i vunene kape s krznenim pomponima, dok u svijetu šalova i dalje dominiraju „oversized“ modeli. No, ne trebate zanemariti ni one asesoare čija uloga nije da vas ugrije, nego da uljepšaju svaki vaš outfit.

Sarah Čerkez bira jednostavan model kape

Blogerica Zerina Šemsović zna kako nositi zimske asesoare

Manekenka Irina Shayk kapom je upotpunila svoju streetstyle kombinaciju

Must have

Statement naušnice s kristalima ove su se sezone vratile na velika vrata. Smatraju se idealnim izborom tokom „bad hair“ dana, a ukoliko ih nosite u svečanim prilikama, one su komad koji
će vam dati dodatnu dozu blještavila. Iako su naušnice s kristalima u fokusu kolekcija svjetski  poznatih dizajnera, zanimljive modele možete pronaći i u high street ponudi.


Savršen komad


Iako mnogi vjeruju da su naočale asesoar koji je namijenjen samo za tople ljetnje dane, modni stručnjaci savjetuju da ih nosite i zimi. Uz to što će vas zaštiti od hladnoće, sunčevog zračenja
i blještavila koje stvara snijeg, naočale će vašu odjevnu kombinaciju za tren podići na novi stilski nivo. Upravo zbog toga se preporučuje da ih nosite kao dio zimskih streetstyle outfita.

 Beretke u fokusu

Za beretke se može reći da su oduvijek u trendu, a to što ih svjetski poznate influenserice skoro svakodnevno nose poručuje da su must have modni dodatak ove zime. Bilo da ih nosite na strani ili preko cijele glave, sigurno je da će vašu odjevnu kombinaciju učiniti dostojnom Pariza i francuskog chicka.

Azrin izbor