Nadogradite stil: Modne blogerice kao inspiracija

Piše: Redakcija

 

To što su napolju niske temperature ne znači da ne možete biti prava fashionistica. U prilog tome govore odjevne kombinacije regionalnih modnih blogerica koje znaju kako da se utople, a da istovremeno izgledaju lijepo. Njihov zimski stil zasniva se na tri modna trenda koji su se istakli kao najpopularniji ove sezone, a koje nose po svjetskim i regionalnim metropolama

 TREND #1

TEDDY KAPUTI

Iz šarolike ponude zimskih kaputa, Teddy kaput se ove zime izdvojio kao apsolutni modni trend. Ovaj model zbog svoje estetike spada u grupu predimenzioniranih, ali je istovremeno garancija toplote i neodoljive mekoće koju pruža. Trendseterice nose modele različitih boja, a najpopularnije su nude nijanse.

Lela Hodović – Zagreb

Zorana Jovanović – Lapland

Tamara Kalinić – New York

 TREND #2

VRIJEME ZA SUKNJU

Suknje su već godinama unazad jedan od omiljenih odjevnih komada, a ako je suditi po outfitima koje biraju poznate fashionistice, najpopularniji su modeli ispod koljena. Bilo da se odlučiti za plisiranu, onu s uzorkom ili suknju sa šljokicama, modni stručnjaci preporučuju da je kombinirate s dubokim čizmama.

Tatjana Ikanović – Banja Luka

Erna Saljević – Beograd

Morana Mamić – Zagreb

Taida Nazraić – Minhen

TREND #3

MUST HAVE ASESOAR

Želite da izgledate ležerno uz notu retro glamura? Sve što vam je potrebno je popularna „kapa-kačket“ koju je na modne piste vratila  manekenka Bella Hadid, a koju danas nose sve trendeseterice. Osnovna prednost ovog asesoara je što vam pomaže da jednostavno transformirate i dopunite svaki outfit.

Zerina Suyabatmaz – Sarajevo

Božena Lazarević – Minhen

Anastasija Đurić – Beograd

 

 

 

 

Pročitajte još