Pogledajte Chanelov model cipela koji već 70 godina ne izlazi iz mode

Piše: Redakcija

Kada je riječ o modnim detaljima koji su obilježili jednu epohu, ne možemo zaobići Chanelove modele koji svojom elegancijom i luksuzom već godinama predstavljaju najtraženije predmete brojnih dama. Iako prizvedene prije više od 70 godina, jedan Chanelov model cipela posebno je interesantan djevojkama i ženama različite dobi, koji se ujedno, uspješno uklopio u različite stilove oblačenja.

https://www.instagram.com/p/BrPP2XWh2rm/

Chanelov model bež cipele sa crnim vrhom i četvrtastom petom, postao je jedan od omiljenih proizvoda poznatog modnog brenda, a i nakon više od 70 godina, smatra se sinonimom elegancije. Kako je čuvena dizajnerica Coco Chanel od samog početka imala viziju, govori podatak da je upravo ova kombinacija boja bila ciljano smišljenja.

Bež boja, simbolizovala je boju ljudske kože, dok je crni detalj na samom vrhu cipele osmišljen iz praktičnih razloga. Naime, crna boja na samom vrhu trebala je da bude dobra maska, budući da se oštećenja obuće načešće događaju na samom vrhu cipele, te crna boja trebala da ih prikrije. Iako se danas mogu pronaći u različitim dezenima, sa većom ili manjom štiklom, originalni model i dalje je najpopularniji među damama.

View this post on Instagram

Birthday brunch.

A post shared by Sofie (@sofiearunasalom) on

https://www.instagram.com/p/BtBOmRSgQfB/

https://www.instagram.com/p/BtBOvM9gSul/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti