Trendseterice prije Instagrama: Žene koje su mijenjale svijet mode

Piše: Redakcija

 

Iako su poznati modni dizajneri najutjecajnije osobe u svijetu mode, ne treba se zanemariti ni uticaj poznatih žena iz svijeta zabave, modelinga i politike koje su itekako mijenjale  modna pravila. To ih je svakako učinilo modnim trendesetericama i prije pojave popularne društvene mreže Instagram. Pogledajte o kome je riječ: 

 1. Marlene Dietrich

Marlene je bila prva žena koja se fotografirala u odijelu, što je svakako ovaj odjevni komad učinilo popularnim među ženama širom svijeta. 

2. Audrey Hepburn

Audrey je popularnom učinila kombinaciju krop pantalona i udobnih ravnih mokasinki. 

3. Jackie Kennedy 

Jednostavna odijela, šeširi, glamurozne naočale i kaputi koje je ona nosila bili su inspiracija ženama širom svijeta da počnu da se oblače kao ona. 

4. Bianca Jagger

Zahvaljujući njoj popularni su postali sjajni materijali, duboke pantalone, krzno i nezakopčane košulje. Naime, ona je poznata i kao jedna od prvih žena koja se udala u odijelu. 

5. Princeza Diana 

https://www.instagram.com/p/BuIgOPqFGVL/

 Diana je stalno nosila ogrlice s perlama, što je modni trend koji su prihvatile žene širom svijeta. 

6. Madonna 

https://www.instagram.com/p/BUIkFk8AvSY/

Iako se njen stil mijenjao tokom godina, postao je dio pop kuluture zahvaljujući jedinstvenosti. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti