Kako je nova stilistica potpuno promijenila kraljevski imidž vojvotkinje Kate

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BvGgaG7ABK3/

Nedugo nakon dolaska u kraljevsku porodicu, vojvotkinja Kate Middleton ubrzo je postala miljenica britanske javnsoti, što zbog svojih odmjerenih izjava i nastupa u javnosti, što zbog činjenice da je svojim prefinjenim modnim stilom mnoge potsjetila na slavne dane princeze Diane. Ipak, njena “bajka” nije predugo trajala, budući da joj je slavu “ispred nosa” odnijela nova kraljevska miljenica, vojvotkinja Meghan Markle koja odmah po dolasku na dvor, postavila svoje modne standarde i u potpunosti zasjenila princezu Kate.

Britanska štampa s velikom pažnjom ispratila je dolazak Kateine nove stilistice Virginia Chadwyck-Healey, koju mnogi već sada nazivaju “tajnim oružjem” Kate Middleton u svojevrsnom “ratu” sa Meghan Markle. Oni koji su ispratili posljednje javne nastupe Kate Middleton bili su iznenađeni svježinom kojom je zračila i modnim detaljima koje do sada nisu mogli primjetiti.

Da se radi o velikom profesionalcu i poznavaocu modnih trendova govori podatak da je prije nego je postala savjetnica britanske vojvotkinje, popularna Ginnie, bila urednica u britanskom izdanju časopisa “Vogue”, koja je pored ovog zanimanja imala i vlastiti bizni.

Posebnu naklonost široke publike, Ginnie je zadobila onoga trenutka kada je modne savjete počela dijeliti potpuno besplatno putem Instagrama što je naišlo na veliko odobravanje britanske modne publike. Posljednji trend, i povratak traperica na modnu scenu, neki poistovjećuju upravo s njom, što se može vidjeti i na posljednjim modnim istupima Kate Middleton koja u potpunosti ima povjerenja u svoju novu savjetnicu.

-Uvjerena sam da odlaskom u trgovinu zapravo štedimo vrijeme, jer ćemo tako izbjeći kupovinu šest pari traperica putem online prodaje, od kojih nam pet neće odgovarati pa ćemo se još gnjaviti i s vraćanjem- izjavila je nedavno Virginia.

Da se ne radi samo o njenom dugogodišnjem iskustvu građenom u jednom od najvećih modnih magazina, dokaz je i njeno aristokratsko porijeklo. Njen otac, lord Strathamolda, blizak je prijatelj sa princom Charlesom, dok su sva njegova djeca, uključujući i Virginiu studirala na prestižnom univerzitetu “St Andrews”, gdje su Ginnie i Kate zajedno studirale historiju umjetnosti.

Nakon što je u oktobru prošle godine pomogla Kate u izboru nekoliko modnih kombinacija za svečane prilike i prijeme na britanskom dvoru, vojvotkinja Middleton odlučila je dati joj priliku da se u narednom periodu brine o izboru odjevnih kombinacija i tako je, ponovo vrati na mjesto koje joj pripada.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti