Moda: Kako do romanse u gothic stilu?

Piše: Redakcija

Street style koji možemo vidjeti na ulicama modnih metropola nagovještava povratak gothic stila. Iako se čine da je odjevne komade ove vrste prilično teško spojiti formula je jednostavna i podrazumijeva kombiniranje čipke, tila i volana. 

ROKSANDA

Poznata modna dizajnerica smatra da je, kada je riječ o ovom stilu, ključ u slojevima. U skladu s tim preporučuje kombiniranje košulje u viktorijanskom stilu s haljinom koja u gornjem dijelu ima efektne volane. Istina je da ova modna kombinacija zahtijeva određenu vrstu hrabrosti, ali imajte na umu da, kada je riječ o gothic stilu, volana nikada nije previše

 RODARTE

Iako se za gothic stil prvenstveno vežu tamne boje, to ne znači da ne možete mijenjati pravila. Naime, ukoliko se oslonite na pravilo koje podrazumijeva kombiniranje čipke, tila i volana, onda vaš gothic outfit može biti bilo koje boje, a stručnjaci iz modne kuće Rodarte savjetuju da svoju odjevnu kombinaciju upotpunite statement detaljima i efektnim make-upom.

 OLIVIA PALERMO

Olivia Palermo je definitivno jedna od onih čiji stil kopiraju žene širom svijeta. Iako je u svijetu mode poznata kao neko ko rado eksperimentira i spaja nespojivo, Olivija kada je riječ o gothic stilu igra na sigurno. To svakao znači da bira čipkanu crnu haljinu, a cjelokupnu kombinaciju upotpunjuje efektnim asesoarima.

 

 Usudite se nositi čipkane komade u jarkim bojama

 

Čipkane cipele su must have detalj gothic stila

 

Efektnu kožnu suknju kombinirajte s košuljom u viktorijanskom stilu

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti