Ovako izgleda kada Elie Saab dizajnira vjenčanicu za svoju snahu

Piše: Redakcija

Nije tajna da je Elie Saab poznat po večernjim haljinama koje dizajnira, ali i vjenčanicama koje bi rado nosila apsolutno svaka mlada. No, jeste li se ikada zapitali kako izgleda vjenčanica slavnog libanonskog dizajnera koja je namijenjena za njemu bliske osobe? Naime, on je za suprugu svog sina dizajnirao raskošnu vjenčanicu za koju već sada kažu da je, do sada, njegovo najbolje djelo. Riječ je o haljini na kojoj je dizajner sa članovima svog tima radio 450 sati kada su u pitanju poslovi vezenja, 150 sati kada je drapiranje u pitanju i 200 sati kada je krojenje u pitanju. Naporni rad stvorio je vjenčanicu princez kroja, koja je ukrašena s 500 hiljada  šljokica i kristala. 

Ono što je zanimljivo je da je njegova snaha Christina još prije deset godina maštala o tome da joj Saab dizajnira haljinu u kojoj će se udati. 

– Svog svekra sam upoznala još prije deset godina i tada sam mu rekla kako bih voljela da mi jednog dana on kreira vjenčanicu. Deset godina kasnije taj san se i ostvario – rekla je ona. 

No, to svakako nije jedina haljina koju je ona na dan svog vjenčanja nosila. Naime, mlada se presvukla u bajkovitu kreaciju koja je ukrašena s 650 hiljda kristalića i 150 hiljada pravih Swarovski kristala. 

Pogledajte kako izgledaju haljine koje je nosila. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti