Moda: Bikini ne poznaje godine

Piše: Redakcija

Anketa sajta Isme.com pokazala je da sedam od deset ispitanika smatra da žene starije od 39 godina ne bi trebale da nose bikini. Sa druge strane, samo 9,8 posto dama se osjeća dovoljno sigurno u sebe da bi nosile ovaj model kupaćeg, dok 42,7 posto žena tvrdi da je riječ o modelu koji jednostavno previše otkriva. 

Bikini je rezerviran samo za cure od 20 godina! Ko još vjeruje u ovo nepisano pravilo? Barem nemojte vi. Naravno, vrlo je važno uskladiti svoju odjeću s godinama i figurom, birati outfit koji će istaknuti sve što je na ženi lijepo, a prekriti nedostatak koji je toliko muči. No, znači li to da žene nakon određenih godina ne mogu nositi bikini koji je jedan od najpopularnijih modela ove sezone? Modni stručnjaci otkrivaju da je tajna u poznavanju sopstvenog tijela, tačnije nedostataka u skladu s kojima trebate birati model bikinija koji ćete nositi. Ne zaboravite uz omiljeni model kupiti i odgovarajući pare i već imate super kombinaciju za idealni septembarski odmor.

Donosimo vam nekoliko osnovnih trikova kako da izaberete najbolji model: 

Problem: Male grudi

Rješenje: Birajte kupaće kostime s gornjim dijelom koji ima malo jače, vatom ispunjene  korpe ili fazone u vidu nabora koji će vaše grudi vizuelno učiniti većim. Kada je riječ o gaćicama birajte najjednostavniji model.

 

Problem: Velike i spuštene grudi

Rješenje: U ovom slučaju je ključ u podizanju grudi, a modni stručnjaci preporučuju da vam kupaći kostim bude isti kao i grudnjak  koji najradije nosite. Na taj način ćete igrati na sigurno, a prednost je što mnogi proizvođači kupaćih kostima u svojoj ponudi imaju baš ovakve modele.

 

Problem: Opušten stomak

Rješenje: Ukoliko imate problem sa stomačićem, preporučuje se da birate bikini koji ima dublje gaćice u koje ćete upakovati sav višak koji imate.

 

Problem: Kratak torzo i noge

Rješenje: Da biste vizuelno produžili svoj torzo i noge, birajte kupaće kostime sa dezenima. Modni stručnjaci preporučuju da to bude kupaći kostim s uzdužnim prugama.

 

Problem: Velika zadnjica

Rješenje: Iako većina žena smatra da će donjim dijelom kupaćeg kostima koji na sebi ima nabore prekriti i „upakovati“ svoju zadnjicu, to je potez koji će je učiniti još većom. Preporučuje se da birate kupaće kostime čiji će donji dio biti jednostavan i jednobojan, a gornji ukrašen brojnim detaljima koji će skrenuti pažnju s vaše pozadine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti