Jill Nystul savjetuje: Šta nositi nakon pedesete

Piše: Redakcija

Modni trendovi dođu i prođu, ali rijetko koji od njih donese pravi recept za stil u šestoj deceniji života. Na modnim pistama, uglavnom, možemo vidjeti odjevne komade koji su namijenjeni mladim djevojkama, a to svakako pravi problem nešto starijim damama. Naime, one koje vode računa o svom stilu paze na to šta priliči njihovim godina, dok istovremeno žele biti moderne. Ključ je u izboru odgovarajućih komada odjeće, a popularna blogerica Jill Nystul otkriva tajnu modernog izgleda u 50-im. 

Jill Nystul je autorica bloga „One Good Thing by Jillee!“ na kojem daje korisne i praktične savjete vezano za svakodnevne izazove na koje žene nailaze u svom domaćinstvu. No, osim o kućanskim poslovima Jill piše i o drugim ženskim temama, a jedna od njih se odnosi na modne izazove s kojima se žene nakon 50. godine suočavaju.

– Moj rođendan je ovog mjeseca i ne mogu da ne primjetim da sam se, kako prelazim u drugu polovinu 50-ih, definitivno postarala. Ipak, prolazak godina mi je donio ispunjenje u nekim novim životnim aspektima. Jedina star u kojoj uživam, bez obzira na godine, je moda. Iako s prolaskom godina dobijamo nove bore i kilograme, to ne znači da gubimo stil, a trebate znati da ne morate potrošiti cijelo bogatstvo da biste ga postigli – napisala je Jill.

Svoj stil zasniva na osam ključnih odjevnih komada, za koje smatra da ih svaka žena koja pređe 50-u treba imati u svom ormaru. Donosimo vam Jilline modne savjete.

1. Tamne farmerke

S tamnim farmerkama ne možete pogriješiti. Bez obzira na to da li ćete investirati u model s ravnim ili onaj s uskim nogavicama, vodite računa da vam ne budu male u području kukova i zadnjice. To ponekad znači da trebate kupiti model koji je za broj veći od onog koji inače nosite, te ih suziti u području struka. Možete ih nositi i na ravne, ali i na čizme s visokom potpeticom.

2. Elegantne pantalone

Ovaj model pantalona će učiniti da izgledate elegantno  i moderno. Možete ih kombinirati na razne načine, a ja ih najradije nosim uz svilenu košulju ili običnu majicu i jaknu.

 3. Suknja olovka kroja

Osnovna prednost suknji ovog tipa je da ih je lako kombinirati. Preporučujem vam da kupite suknju do koljena, koja nije previše uska, a cvjetni uzorak je ove sezone moj favorit. Obavezno je nosite na obuću s visokom potpeticom.

 4. Kardigan

Svi koji redovno prate moj blog znaju da je kardigan must have modni komad u mom ormaru. Riječ je o komadu odjeće koji ćete nositi tokom cijele godine, a može vam poslužiti i kao modni asesoar kojim ćete se ogrnuti i pokriti svoje ruke. Vodite računa da izaberete model koji vam odgovara, jer predimenzionirani kardigani mogu upropastiti cijelu kombinaciju.

 5. Uske majice na bratele

Ne kažem da uske majice na bretele trebate nositi same, ali ih možete kombinirati s jaknama, kardiganima ili sakoima. Pomoći će vam da upakujete svoje obline u predjelu torza, a ukoliko izaberete model s zanimljivim detaljima uska majica na bretele može biti komad odjeće koji će svaku vašu kombinaciju podići na viši nivo. Također, prednost je i u tome što vam se ova vrsta majice sigurno neće ispasati iz pantalona ili suknje.

6. Haljine

Haljine će učiniti da se osjećate ženstveno i moderno. Postoje tri modela haljina koja odgovaraju ženama koje su prešle 50-u, a to su: haljine na preklop, zvono haljine i haljine ravnog kroja. Haljine na preklop uvijek nosite s pojasom zavezanim sa strane, nikada s prijeda. Kada je riječ o zvono haljinama, preporučujem vam da birate modele do koljena, dok haljine ravnog kroja trebaju biti bez rukava. Razlog je to što ih na taj način možete lako kombinirati s omiljenom jaknom ili kardiganom.

 7. Crna kožna jakna

Cru kožnu jaknu možete kombinirati s gotovo svim odjevnim komadima, te na jednostavan način postići cool izgled. Investirajte u kvalitetnu jaknu koja odgovara vašoj figuri i moći ćete je nositi zauvijek.

 8. Svevremenske dolčevite

Dolčevita je jedan od komada koji čine osnovu mojih outfita. Preporučujem vam da birate crnu jer će svakom vašem looku dati dozu sofisticiranosti i modernosti. Osnovna prednost dolčevite je što se odlično uklapa u dnevne, ali i u večernje outfite.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti