Moda: Torbe za jesen i zimu 2019/20

Piše: Redakcija

Sigurno je da nećemo pogriješiti ukoliko kažemo da su torbe jedan od omiljenih modnih dodataka apsolutno svih žena. Svaka nova sezona donosi nove trendove, ali dileme kako izabrati model koji je IN, a koji se istovremeno uklapa u lični stil. No, taj posao su ove godine olakšali utjecajni modni dizajneri koji su u svojim kolekcijama predstavili modele praktično svih veličina, od mini do predimenzioniranih torbi. 

Jesen je u svijet mode donijela niz novih stilova i neočekivanih modnih komada, a ništa manje uzbudljivo nije ni kada je riječ o asesoarima. Naravno, kao i svake sezone najviše nas interesira kakve torbe će biti aktuelne jer je to jedini modni dodatak koji nosimo uvijek i svuda. Za razliku od ljetnjeg perioda, kada je akcenat bio isključivo na mikro torbama, one nešto hladnije dane u godini će obilježiti raznovrsnost koju odavno nismo vidjeli.

Na sreću onih dama koje vole da u torbi imaju baš sve sitnice koje bi im mogle zatrebati kada izađu iz kuće, tu su tote modeli koje su, primarno, predstavile modne kuće Fendi i Loewe. Njihovi kreativni direktori su se ove sezone  pobrinuli da jednostavnim velikim torbama daju trendy pomak i privlačan izgled zbog kojeg ćemo ih nositi čak i u situacijama kada nam ne treba njihova prostranost. Sa druge strane, poslovne dame obradovat će povratak frame modela koji su idealni za sve business lookove,  dok će one koje preferiraju nešto smjelije. 

Jacquemus IT model 

U moru minijaturnih torbica koje su preplavile modni svijet, posebno mjesto pronašla je najmanja i najslađa torba brenda „Jacquemus“ za kojom luduju sve fashionistice među kojima su i Beyonce, Emily Ratajkowski i Rihanna. Riječ je o torbici u koju jedva stanu ruž i ključevi što je čini nepraktičnom, ali i nevjerovatno fotogeničnom.

Pročitajte još