Kate Middleton ili Meghan Markle: Koja se vojvotkinja bolje obukla

Piše: Redakcija

Vojvotkinje Kate Middleton i Meghan Markle, te braća prinčevi William i Harry posljednji put zajedno su viđeni prije četiri mjeseca, tačnije na krštenju malenog Archieja. Kraljevski parovi pojavili su se prošlog vikenda na svečanosti uoči Dana sjećanja na žrtve Prvog i Drugog svjetskog rata, iako su stigli odvojeno i nisu međusobno komunicirali.

AFP

Za ovu priliku pripadnici kraljevske porodice moraju nositi tamnu odjeću pa se obično oblače u crnu ili tamnoplavu boju. Meghan se ipak željela istaknuti pa se pojavila u crnoj haljini od brokata A kroja nešto otvorenijeg dekoltea koji je izazivao mnogo pažnje, no to nju nimalo nije mučilo. Uz haljinu je kombinirala plave salonke brenda Deneuve koje inače koštaju 621 funtu i crnu torbicu.

AFP

Nešto konzervativnija Kate obukla je vrlo jednostavnu tamnoplavu haljinu koja je isticala njenu vitku figuru, a tome je pridonio i elegantni crni kamen od pliša. Njega je uparila s crnom plišanom torbicom, rajfom iz Zare i crnim salonkama.

AFP

U nedjelju vojvotkinje su provele vrijeme na komemoraciji održanoj u Londonu, kad se na Dan sjećanja ispred Cenotapha, spomenika palim vojnicima u Prvom i Drugom svjetskom ratu u Londonu, polaže vijenac.

AFP

Meghan Markle za ovu priliku odabrala je crninu, crni kaput i šeširić, baš kao i Kate Middleton koja se odlučila za jedan od usko korjenih kaputa i šeširić s mrežicom. Vojvotkinja od Cambridgea balkon je dijelila s kraljicom i vojvotkinjom Camilom. U isto vrijeme Meghan se nalazila na drugom balkonu, u društvu vojvotkinje Sophie od Wessexa i sira Timothyja Laurencea, supruga princeze Anne, kraljicine kćerke.

AFP

Obje dame prštale su elegancijom u svom stilu a mnogi su rekli kako su se slavne vojvotkinje i ovog puta nadmetale modom.

Pročitajte još