Revijom brenda Mateyaneira otvoren 43. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

Piše: Redakcija

Sinoć je revijom Neire Sinanbašić i Mateje Dujić, koje stvaraju pod imenom “Mateyaneira”, svečano otvoren 43.  NIVEA BH Fashion Week Sarajevo. Tim povodom su u Kongresnu salu sarajevskog hotela Holiday stigli brojni ljubitelji mode, koji nisu krili oduševljenje zbog onoga što su na pisti vidjeli.

 – Mi stvaramo odjeću za žene s ukusom koje mogu prepoznati kvalitet. To je neka baza našeg rada. Bitna nam je kvalitetna izrada i kvalitetni materijali. To sa sobom nosi određeni sloj ljudi koji to voli i cijeni – poručuju, između ostalog, iz ovog brenda. 

Modni dvojac je ovom prilikom predstavio kolekciju „Petrichor“, što je pojam koji predstavlja miris tla poslije kiše, a koja je inspirirana individualnošću i načinom na koji svaki odjevni predmet s novim vlasnikom dobije i novi život. Iako je Mateyaneira dobro poznato ime bh. publici, ovo je prvi put da se na ovaj način predstavljaju u Sarajevu.

No, osim Neire i Mateje, svoje kolekcije su sinoć predstavili i drugi bh. dizajneri, a najveće oduševljenje izazvali su  Emina Husedžinović-Ibrahimović  i Istok Bratić. 

Pogledajte neke od kreacija “Mateyaneira” brenda. 

Foto: Mirza Tabaković 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti