Sabina Musić je ovosedmična zvijezda našeg makeovera: Ispunjenje modnog sna

Piše: Redakcija

Zvijezda ovosedmičnog „Azrinog makeovera“ je Sabina Musić, trgovkinja iz Sarajeva. Kao i svim prethodnim damama i njoj smo priuštili dan iz snova i dozvolili profesionalcima, Ajli Koso iz „Deborah Milano BiH“ i Dervišu Hodžiću iz studija „Drama“ da istaknu njenu prirodnu ljepotu, dok se za savršene odjevne kombinacije pobrinula „Grateks Moda“.  Iako je, na prvu, bila zabrinuta kako će pozirati pred objektivom našeg fotografa, Sabina se jako brzo snašla u ovoj ulozi i zablistala poput prave zvijezde.

Lična karta

Datum rođenja: 18.04.1964.

Visina: 169

Težina: 65

Konfekcijski broj: 40

Obuća: 38

Sabina je majka troje djece, velika ljubiteljica životinja, posebno mačaka, te dugogodišnja vjerna čitateljka našeg magazina. Ističe da jako voli modu, ali zbog brojnih obaveza nema puno vremena da se posveti sebi, što je svakako jedan od razloga zbog kojih se prijavila za naš makeover.

– Divno mi je bilo i mislim da je san svake žene, a posebno žena koje poput mene nemaju puno slobodnog vremena,  da provedu jedan ovakav dan – ističe ona.

Sabina i privatno preferira casual stil i mladalačku odjeću, te nije krila oduševljenje kada je vidjela komade koje smo za nju izabrali.

Pletivo je IN

Monohromatske odjevne kombinacije, posebno one koje uključuju pletene komade su apsolutni must have ove sezone. Osim što će vam dati moderan izgled, pružit će vam i potrebnu toplotu tokom hladnih zimskih dana.

Styling: Dućan Centra 

Obuća: „Solo“

Doza elegancije

To što su došli oni nešto hladniji dani u godini ne znači da se trebate odreći odjeće jarkih boja. Haljina koju je Sabina iskombinirala sa salonkama neutralne boje, savršen je izbor za svečane prilike koje zima sa sobom donosi.  

Styling: Dućan Centra 

Obuća: „Solo“

 Poslovni look

Preporučujemo vam da, za postizanje savršenog poslovnog looka, iskombinirate sako u žutoj boji s elegantnom haljinom koja u gornjem dijelu ima neobične detalje. Sigurno je da ćete biti i više nego primjetni na svakom poslovnom sastanku.

Styling: Dućan Centra 

Obuća: „Solo“

Casual i moderno

Bijela košulja i midi suknja su sve što vam je potrebno za postizanje casual looka. Outfit zaokružite gležnjačama sa životinjskim printom koji je apsolutni must have ove sezone.

Styling: „Grateks Moda“

Obuća: „Solo“

ORGANIZATORI SNIMANJA:

Milica Brčkalo i Amela Keserović

Foto: Mirza Tabaković

Make-up: Ajla Koso za „Deborah Milano BiH“

Frizura: Derviš Hodžić, Studio „Drama“

Lokacija: Hotel „Radon Plaza“, Sarajevo

 U „Azrinom“ makeoveru možete učestvovati i vi. Pismo prijave pošaljite na adresu: Tešanjska 24a, Sarajevo ili nam pišite na email adresu: [email protected]

Pročitajte još