Moda: Nova pravila poslovnog looka

Piše: Redakcija

U posljednjih nekoliko godina pravila poslovnog odijevanja bitno su se promijenila. Tako su se u poslovnom looku svake žene, uz poznate klasike poput odijela i bijele košulje, našli i novi modni favoriti koje možete nositi i u prilikama koje ne zahtijevaju ozbiljnost kada je o garderobi riječ. Donosimo vam nekoliko savjeta kako da sa stilom zakoračite u novu poslovnu godinu.

 Fokus na sakou

Sako  je definitivno must have komad kada je poslovni look u pitanju, a možete ga kombinirati s košuljom, običnom majicom ili haljinom. Iako se crni, klasični sako smatra najpametnijim izborom, nemojte zaboraviti da u ponudi postoje i modeli s neobičnim detaljima koji će svaki vaš outfit učiniti jedinstvenim.

 Pametno kombinirajte

To što su došli oni nešto hladniji dani u godini ne znači da morate prestati nositi omiljene haljine za jesen ili proljeće. Naime, modni stručnjaci preporučuju da haljinu kombinirate sa sakoom ili džemperom, te da na taj način postignete efekt slojevitog oblačenja zahvaljujući kojem će vam biti toplije. Look upotpunite efektnim salonkama ili gležnjačama s visokom petom.

Svjetlije boje

Iako zimi, po nepisanom pravilu, nosimo nešto tamniju odjeću, to svakako ne znači da trebate potpuno izbaciti one svjetlije  komade. Ove sezone je fokus na boji meda, a nemojte zaboraviti da čak i bijela odjeća može biti dio vašeg zimskog, poslovnog outfita. No, u tom slučaju vodite računa o kombiniranju jer sigurno ne želite da se potpuno stopite s okolinom.

 

Pročitajte još