Moda: Ključni komadi zimskih outfita

Piše: Redakcija

Varate se ukoliko mislite da zimski outfiti ne mogu biti jednako moderni kao i oni koje nosimo tokom toplih dana ljeta. Modni stručnjaci ističu da je ključ u izboru fashion bunde, jakne ili kaputa koji će upotpuniti apsolutno svaku odjevnu kombinaciju koju nosite, pri čemu ne trebate zaboraviti da aktuelna modna pravila dozvoljavaju spajanje nespojivog. 

Raskošna bunda

Leyla Hajrović

Božena Lazarević

Zorana Jovanović

Dinka Terzić

Klasičan dizajn i efektan izgled razlog su zbog kojeg za saveznika u borbi protiv niskih temperatura često biramo bunde izrađene od umjetnog krzna. Njihova osnovna prednost je u tome što se lako uklapaju u kombinacije u kojima ćemo provesti cijeli dan, ali i one koje biramo za svečane prilike prilikom čega im daju dodatnu dozu glamura. Iako će klasičarke birati modele neutralnih boja, nemojte zanemariti ni činjenicu da u ponudi postoje bunde sa životnjskim uzorkom, te one izrađene u pačvork ili u color-block tehnici. Bez obzira na to za koji model se odlučite, sigurno je da će vas budna učiniti pravom fashionisticom.

 Kaput za sve prilike

Nikolina Kovač

Tamara Kalinić

Amra Džeko

Džejla Ramović

Nije tajna da je kaput tokom zimskog perioda nezaobilazan komad odjeće kojim upotpunjujemo odjevne kombinacije za apsolutno sve prilike. Ako je suditi po onome što su u svojim kolekcijama predstavili svjetski poznati dizajneri ove sezone je fokus na klasičnim modelima, ali to svakako ne znači da trebate birati isključivo kapute sive, crne ili bež boje. Naime, modni stručnjaci preporučuju da investirate i u kapute jarkih boja koji će vas učiniti pravom fashion zvijezdom. Ukoliko ste jedna od onih dama koje zimi izbjegavaju kapute jer vam u njima nije dovoljno toplo, ne zaboravite na mogućnost slojevitog oblačenja.

Puf jakne su must have

Mia Kozo

Erna Saljević

Puf jakne su prije nekoliko godina sasvim neočekivano pronašle svoj put od skijaške staze do modne piste, a sve to zahvaljujući modnim kućama i dizajnerima koji su ih u svojim kolekcijama istakli kao must have komad. U skladu s tim se puf jakna u ormaru svake žene smjestila negdje između praktičnog i modno osviještenog, što je izazvalo neočekivanu popularnost, a u ponudi se mogu pronaći modeli svih boja i s različitim uzorcima. Puf jaknu možemo nositi u ležernim kombinacijama sa sportskim prizvukom, ali i onim koje biramo za svečane prilike čime ćete postati jedna od onih dana koje svojim primjerom pokazuju da se u modnom svijetu suprotnosti privlače.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti