Animal print: Modni imperativ i ove sezone

Piše: Redakcija

Nakon nekog vremena, zaboravljeni trendovi će uvijek naći način za povratak u punom sjaju. Da li ste spremni na džunglu prilagođenu modernom načinu života? U prethodnoj rečenici, vjerovatno ste mogli naslutiti o čemu je riječ, ali ne biste sa sigurnošću mogli potvrditi da li je riječ o životnjskom uzorku?! …Sada možete!

MSGM

Trend koji je postao popularan u Americi krajem ’60-tih godina za vrijeme „boemskog pokreta“, strpljivo je gradio samopouzdanje i čekao svojih pet minuta. Iako je oduvijek bio aktuelan na torbama i novčanicima, izrazito teško je bilo prenijeti ovakav print i na ostale modne dodatke, te odjevne predmete. Dizajneri prestižnih modnih kuća su odlučili uskočiti u pomoć, pa je vrlo brzo zavladao modnom scenom, gdje god krenete u shopping skoro je nemoguće da ne nađete nešto na ovu temu.

Zara

Leopard, zebra, zmijski print, a od ove sezone pridružio im se i krokodilski. Ranije je  graničio sa neukusom, nosili su ga bogati slojevi društva kako bi  i na taj način iskazali moć, bili su dizajnirani od pravog krzna ili kože.

Wandler

A kako se vremena mijenjaju, danas je priča nešto drugačija. Mnogi dizajneri su, na sreću, prestali upotrebljavati pravu životinjsku kožu ili krzno kao materijal u svojim kreacijama, te su umjesto boja karakterističnih za ove životinje, poput smeđe, bež ili crne zamijenili sa drugim u paleti, pa komadi  dizajnirani po uzoru na životinje dostupni su u rozoj, žutoj, zelenoj, crvenoj i drugim bojama koje preferirate.

Rat and Boa

Naravno da i ovaj trend ima svoje poklonike i protivnike, pa je za jedne nastavio biti simbol kiča i neukusa, a drugi su ga toliko dobro prihvatili da je odlučio uživati još malo u kraljevskoj stolici. Jesen 2018. godine bio je početak sjedanja na prijestolje, sa vladavinom je nastavio cijelu prošlu sezonu, a čini se da će i ove sezone biti isti slučaj, sve dok ga ne zamijeni jos nešto ekscentričnije, kako to u modnom svijetu obično i biva.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti