Šešir je uvijek u trendu

Piše: Redakcija

Šeširi su u prošlosti bili jedan od modnih dodataka bez kojeg osobe ženskog spola nisu napuštale kuću. I danas se nose u kraljevskim porodicama kao simbol visokog društvenog staleža i obavezan su dio svakog outfita. Stvari se još nisu mnogo promijenile, pa su šeširi ostali ”must-have” dodatak i svakom outfitu stave tačku na i. Šeširi su zahvalan modni dodatak, jer ih možemo prilagoditi svakom stilu, u svako doba godine, a mnogi od njih su u trendu tokom cijele sezone.

Valentino

I ove je aktuelan ”retro” stil, koji zasigurno unosi dozu drame i sofisticiranosti. Osim što su chic, obodi raznih dimenzija za vrijeme ljetnog perioda nas čuvaju od Sunca i visokih temperatura, dok su zimi najbolji čuvari kose od magle i vlage, te skraćuju vrijeme popravljanja frizure na različitim lokacijama.

Modno osviještene osobe znaju da je šešir modni dodatak koji bez mnogo truda podigne i najjednostavniju kombinaciju.

Dior

U mnogim prodavnicama stigli su i prvi modeli koje ćemo nositi u narednom periodu. Kao i uvijek, dolaze u različitim oblicima i dimenzijama, s mnogo detalja i široka je paleta boja iz koje možemo odabrati savršen za nas, poput crvene, ljubičaste, plave i mnogih drugih.

Charles Jeffrey

Ako govorimo o dnevnim kombinacijama, nosit ćemo ih uz predimenzionirane naočale i na puštenu kosu, a niska punđa u kombinaciji s velikim šeširom i dalje neće biti zaboravljena. Zasad nas modni dizajneri još nisu iznenadili nekim novim, nikad viđenim oblikom šešira, a da li će svoje ideje primijeniti u nastavku, ostaje da pratimo u sezoni koja je pred nama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti