Šest komada koje bi svaka žena trebala imati u ormaru

Piše: Redakcija

Malo je vjerovatno da ćemo se ikada predati onoj poznatoj cliché rečenici ”Nova godina, nova ja”. Mnogo je bitnije posvetiti pažnju smislenom rastu, nego brzom mijenjaju ukupne konstrukcije. U tom duhu, potrebno je i smisleno kupovati, te u svom ormaru posjedovati nekoliko komada koji su svevremenski, te idu uz apsolutno svaku modnu kombinaciju. Dizajneri su se i ove godine zaista potrudili da unesu malo ludila i posebnosti u svoje kolekcije, no, nisu zaboravili i na nešto svedenije komade. U nastavku vam donosimo šest komada odjeće i asesoara sa modnih pista koje svaka od nas treba imati u svom ormaru.

1. Bijela haljina

 

Ponekad možemo živjeti onako kako sanjamo, zar ne? Bijela haljina različitih dužina potrebna je svakoj ženi. Osim što svakom outfitu doda dozu prefinjenosti, lagano ju je kombinirati i pravi nas da se osjećamo kao u bajci.

2. Neon

Neutralne boje dosad su vodile glavnu riječ, no, vrijeme je za promjene. Dizajneri su odlučili ohrabriti žene da pokažu svoju šarenu osobnost, te kombiniraju jarke boje u različitim prilikama. Za one koje ne vole mnogo eksperimentirati, neon boju uvijek mogu ”smiriti” neutralnom.

 

3. Mega torbeMini torbe i dalje su moderne, a na modnoj sceni nedavno su doživjele povratak i mega torbe. Dizajneri su odlučili olakšati djevojkama u pokretu, pa su osmislili torbe u koje može stati apsolutno sve. Od sportske opreme, do vašeg laptopa. Ovisno od toga na koju sljedeću lokaciju idete!

 

4. Trapez hlače

Nakon što su skinny farmerice zamijenjene boyfriend farmericama, a zatim i skater hlačama iz ’90-tih, konačno su se vratile i trapez hlače. Iako su se svi prethodno spomenuti modeli i dalje nosivi, trapez model je udobnija verzija i prijeti dužim zadržavanjem na modnoj sceni. Itekako vrijedi uložiti u jedan ovakav par farmerica!

 

5. Koža

Na scenu su stupili komadi od umjetne kože koji su sada nosivi tokom cijele godine. Haljine, maxi suknje, kaputi, sakoi i mnogi drugi komadi. Svakom outfitu pripišu stav jedne odvažne žene i pomažu u podizanju samopouzdanja.  

6. Odijela

Privlačnost odijela nikada ne propada, ali sada je uvedeno nekoliko inovacija koje nas tjeraju da razmišljamo van okvira. Osim dobro poznatih odijela sa dugim hlačama i suknjama Chanel dužine, sada imamo mogućnost kupiti i odijela koja ćemo kombinirati sa dužim šorcem, odnosno bermudama.   

 

Pročitajte još