Otkrivamo: Kako se Coco Chanel oblačila u svom domu

Piše: Redakcija

Kultno ime modne industrije, velika Coco Chanel živjela je u stanu na drugom spratu 31 Rue Cambone u Parizu. Unutrašnjost njenog doma nalikovalo je na škrinju s blagom, ovdje je Coco skupljala snagu I inspiraciju za svoje nove kolekcije, te primala visoku klijentelu koja je naručivala njene skupe odjevne komade. U blizini je bio i njen salon. Rado je boravila i u pariskom hotelu Ritz, koji se nalazio odmah iza ugla.

Mademoiselle Chanel se ponajprije oblačila lijepo zbog sebe, te je elegantno bila odjevena i u svom domu. Na sofi i krevetima u stanu i hotelskim sobama radije je pozirala u tipičnom kostimu od tvida, finim crnim haljinama ili laganim svilenim odijelima umjesto u dugim kućnim haljinama i papučama. Neizostavni su bili i bijeli biseri kao i šeširi. Na osnovu njenih fotografija se može vidjeti da ona modu i lijepo oblačenje nikada nije podcjenjivala i uvijek je, u svakom situaciji, čak i kućnoj atmosferi držala do elegantnosti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti