Kako se obući za poslovni online sastanak?

Piše: Redakcija

Kako se najbolje obući za rad od kuće, a ipak imati na sebi nešto udobno, savjetuju za „Sydney Morning Herald“, psihologinja dr. Carolyn Mair koja je i autorica knjige “Psihologija mode“, te savjetnica za imidž Deborah Paidoussi.

Urednica „Voguea“ pokazala u čemu obavlja radne zadatke od kuće

Anna Wintour, glavna urednica američkog izdanja magazina „Vogue“, na Instagramu je prije nekoliko dana objavila fotografiju kojom je pokazala u kakvoj odjeći završava radne obaveze od kuće. Mnogi su ostali iznenađeni kada su je vidjeli u vesti i udobnoj trenerci. Naime, Anna je poznata po besprijekornom stilu, koji su uvijek činile elegantne haljine. Prepričava se da je, navodno, jedne prilike rekla da ona nikada ne nosi trenerku. No, pandemija je promijenila pravila u svim oblastima našeg života, pa tako i u modi. Mnoge žene širom svijeta poslovne sastanke obavljaju iz kućnih kancelarija, te svakodnevno komuniciraju s drugim klijentima ili poslovnim partnerima.

NEUGLEDNI, ALI PRAKTIČNI

– Naša bi odjeća trebala biti udobna, ali da bismo zadržali nivo normalnosti, morala bi biti vrsta odjeće kakvu inače nosimo kad komuniciramo sa saradnicima, makar to bilo putem videopoziva. Na taj način imamo osjećaj da je sve pod kontrolom – kaže Mair.

Čim ustanete iz kreveta najbolje je da skinete pidžamu i obučete odjeću kao da ćete upravo izaći iz kuće, to čine, naprimjer, Damir Urban i njegova supruga Milica.

ERA IZOLACIJE

– Vaš stil je okvir za osobnost i otkriva svijetu ko ste vi. Znajte svoju publiku i uvijek izgledajte kao da vam je stalo – savjetuje stilistica i savjetnica za imidž Deborah Paidoussi. Dolje možete imati tajice, a gore nešto elegantnije, ako vas sagovornik vidi samo do struka.

Tajice su proljetni hit

Iako su tajice dugo vremena imale status isključivo sportske odjeće, danas ih u bogatoj ponudi aktuelnih high street i high end brendova možemo pronaći i u nešto svečanijem izdanju pa ih bez problema možete nositi i umjesto klasičnih hlača ili jeansa. Ukoliko su tajice svečanije, kombinirajte ih s dužim bluzama ili košuljama. Kožne tajice su ovog proljeća naročito hit, a praktične su jer ih možete kombinirati uz cipele s višom potpeticom.

Pročitajte još