Tačkice su neizbježan uzorak ove sezone

Piše: Redakcija

Iz sezone u sezonu postoji jedan uzorak koji je uvijek u trendu, a to su tačkice. Pedesete godine prošloga stoljeća bile su najintenzivnije vrijeme tačkica u modi. Svi, od filmskih zvijezda do domaćica, nosili su tačkice, te ne čudi da je taj uzorak najviše povezan s 1950-ima. To vrijeme smatra se bezbrižnim, a tačkice nose implikacije nevinosti, sreće, jednostavnosti, zabave, djetinjstva. Coco Chanel favorizirala je tačkice 1920-ih, a 1928. godine, Minie Mouse, poznati lik animirane ikone, rađena je u studiju za ilustraciju „Walt Disney“ obučena u suknju s tačkicama. 

Proteklih sezona smo teško odolijevali šarmu tačkica, a to će se nastaviti i ovog proljeća. Tačkice su poželjan i trendy print, a ograničenja nema, jednako ih volimo na svim odjevnim predmetima, od haljina do kupaćih kostima, šalova i modnih dodataka.

Bez obzira na to preferirate li crno ili su vam draže boje, nemojte dopustiti da ovo proljeće i ljeto prođu bez barem jedne kombinacije koja uključuje tačkice. Kako ne biste morali trošiti vrijeme na lutanje trgovinama u potrazi za tačkastim komadima, mi smo provjerili šta će se nositi ove sezone, i koji modeli su zastupljeni te vam olakšali makar jedan izlazak dok se mjere kretanje ne vrate u potpunosti. 

   

Pročitajte još