Moda

Glamurozan i zavodljiv stil filmske ikone Sophije Loren

Malo je holivudskih velikana koji su tokom karijere izgradili tako impresivan i zavodljiv stil kao Sophia Loren. Osvrnuli smo se na neke od najljepših izgleda koje je pronosala tokom godina, od impozantnog „Christian Dior“ ogrtača do sanjive „Pepeljuga“ haljine

Okarovka, glumica Sophia Loren, od Filmskog festivala u Veneciji do holivudskih brda nosila je jednostavne, slatke haljine s jednako toliko “gušta” kao i haljinu„Pepeljuga“, koja ju je učinila kraljicom Festivala u Cannesu. Njen se stil očitovao u strukturiranim haljinama od čipke i haltera i velikim haljinama „Christiana Diora“; Lorenin manje suptilan izgled dolazio je s perjem. Film „La Ciociara“ ju je pretvorio u svjetsku filmsku zvijezdu, a za ulogu majke koja svoju kćerku pokušava zaštititi od ratnih strahota Sophia je dobila čak 22 nagrade, uključujući nagradu Oscar za glavnu žensku ulogu. Zaredale su se uloge u filmovima italijanske kinematografije, a njena hipnotizirajuća privlačnost na ekranu nije poznavala granice.

Oduvijek je bila utjelovljenje glamuroznog seksepila, a svoju figuru pješčanog sata naglašavala je u elegantnim kreacijama i ženstvenim haljinama. Njen stil je bio jako ženstven, zavodljiv i danas vrlo popularan. Ovoga puta nam je Sophia bila modna inspiracija, pa pokušajte ukrasti neku njenu ideju. 

 

Pratite nas na društvenim mrežama